E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3780
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Uzturlīdzekļus aprēķina no iesnieguma dienas

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2014
Signija

Tātad, ja man ir piešķirti uzturlīdzekļi no UGF no 24.janvāra, tad februārī es saņemšu naudiņu tikai par periodu no 24.01-31.01? (t.i. nevis eur 71,14, bet krietni mazāk?)

A
atbild:
17. februārī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta 2004.gada 20.jūlija noteikumi Nr.612 “Kārtība, kādā uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija izskata iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu un tam pievienotos dokumentus, kā arī izmaksā uzturlīdzekļus” nosaka: uzturlīdzekļu izmaksu sāk nākamajā kalendāra mēnesī pēc lēmuma pieņemšanas par uzturlīdzekļu izmaksāšanu.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 8.pants nosaka: iesniedzējam izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru aprēķina, skaitot no dienas, kad iesniegums iesniegts Fonda administrācijai, izņemot šā likuma 10.panta otrajā daļā minēto gadījumu.

Kārtību, kādā Fonda administrācija izskata iesniegumu un tam pievienotos dokumentus, kā arī izmaksā uzturlīdzekļus, nosaka Ministru kabinets. Jau minētajos MK noteikumos paredzēts: Fonda administrācija 10 darbdienu laikā no iesnieguma par uzturlīdzekļu izmaksu un tam pievienoto dokumentu saņemšanas dienas pieņem lēmumu par uzturlīdzekļu izmaksāšanu vai atteikumu izmaksāt uzturlīdzekļus.

Tātad, kā nosaka normatīvie akti, uzturlīdzekļi tiek aprēķināti nevis no lēmuma pieņemšanas dienas, bet no dienas, kad ir iesniegts iesniegums Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas