E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33993
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Vai skolai jānodrošina bērniem darba burtnīcas

J
jautā:
23. septembrī, 2024
Kristīna

Vēlos jautāt par darba burtnīcām sākumskolās. Situācija skolās atšķiras, dažās skolās darba burtnīcas tiek dotas bez maksas, bet dažās skolās tikai daļēji un vecākiem jādod nauda par darba burtnīcām. Mums jāmaksā par angļu valodas un matemātikas darba burtnīcu, kā arī dienasgrāmatu. Vai skolai ir jāsagādā visiem audzēkņiem darba burtnīcas sākumskolā tādos mācību priekšmetos kā matemātika, angļu valoda, latviešu valoda un dabaszinības? 

A
atbild:
22. oktobrī, 2024
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte
Santa Galiņa
LV portāls

Izglītības un kvalitātes dienesta (IKVD) vecākā eksperte Jana Veinberga norāda, ka, ņemot vērā izglītības iestādes patstāvību izglītības programmu īstenošanā, ikvienas vispārējās izglītības iestādes vadītājam līdz katra attiecīgā mācību gada sākumam jāapstiprina izglītības programmas īstenošanai izmantojamās mācību literatūras saraksts – mācību grāmatas un tām pielīdzinātās darba burtnīcas. Līdz ar to, ja konkrētajā skolā un mācību priekšmetā paredzēts izmantot darba burtnīcas, tad tās jānodrošina skolai. Ievērojot normatīvajos aktos noteikto bezmaksas izglītības principu, izglītības iestādei nav pamata vecākiem pieprasīt nodrošināt darba burtnīcas. 

Ja izglītības iestādē kā dokuments informācijas apmaiņai ar vecākiem ir noteikta dienasgrāmata papīra formā, tad arī tā kā pedagoģiskā procesa organizēšanai nepieciešamais dokuments ir jānodrošina skolai, nevis vecākiem.  

IKVD aicina situāciju pārrunāt ar izglītības iestādes vadītāju. Ja neizdodas rast risinājumu vai tas neapmierina, tad iespējams vērsties pie izglītības iestādes dibinātāja (ja tā ir pašvaldības izglītības iestāde, tad – pašvaldības izglītības pārvaldē).  

Valstspilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītāju, izglītības speciālistu kontaktinformācija ir pieejama Izglītības un zinātnes ministrijas tīmekļvietnē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas