E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31829
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai var iegūt informāciju par noteiktu personu

J
jautā:
14. februārī, 2024
Maija

Labdien! Vai ir iespējams kaut ko uzzināt par cilvēku, ja ir informācija tikai par to, ka viņš ir citas valsts pilsonis, 1991. gadā ir dienējis Latvijā, Liepājā? Ir dzimšanas apliecība, kurā viņš ir norādīts kā tēvs. Kur var vērsties, lai uzzinātu kādu informāciju? Paldies.

A
atbild:
19. februārī, 2024

Izmantojot bezmaksas e-pakalpojumu portālā latvija.lv, tā lietotājam ir iespēja jebkurā laikā apskatīt aktuālo un vēsturisko informāciju Fizisko personu reģistrā par sevi, savu nepilngadīgo bērnu vai par aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu, ja ziņas par to ir aktualizētas Fizisko personu reģistrā.

Jums ir tiesības vērsties arī ar atsevišķu iesniegumu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Iesniegumā ir jānorāda pamatojums tam, kādēļ jūs pieprasāt informāciju par konkrēto personu.

Valsts pārvaldes iestādes un amatpersonas nav tiesīgas sniegt informāciju par trešajām personām bez noteikta pamatojuma, ievērojot Satversmes 96. pantā nostiprinātas katras personas tiesības uz privātās dzīves, mājokļa un korespondences neaizskaramību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas