E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29971
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
1
2
1
2

Par iespēju apvienot kredītus

J
jautā:
20. jūlijā, 2023
Daniels

Labdien! Vai ir iespējams apvienot īstermiņa kredītus, kuru kopsumma ir aptuveni 8000 eiro? Nespēju maksāt veselības stāvokļa dēļ. Esmu uz slimības lapas. Vai var šo procesu uzsākt un kredīta apvienošanas pirmajos mēnešus maksāt no slimības lapas ienākumiem?

A
atbild:
29. septembrī, 2023
Olga Lauva
juriste

Kapitālsabiedrības, kuras saņēmušas speciālo atļauju (licenci) patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai, piedāvā apvienot kredītus un samazināt ikmēneša izdevumus.

Par pārkreditācijas iespējām aicinātu jūs vērsties pie kapitālsabiedrības, ar kuru jums ir noslēgts kreditēšanas līgums, lai pārrunātu visus jautājumus, kas attiecas uz kredītu apvienošanu.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) veic nebanku patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanu un uzraudzību.

Patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzēju saraksts, kuram PTAC izsniedzis speciālo atļauju (licenci) patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai, pieejams šeit.

Ar detalizētāku informāciju un būtiskākajām prasībām, kas jāievēro patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem, var iepazīties Patērētāju tiesību aizsardzības centra tīmekļvietnē.   

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 300 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas