E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28954
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Slimnīcai jāsniedz izziņa par personas dzimšanas laiku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. martā, 2023
Marika

Labdien!

Vēloties uzzināt savu dzimšanas laiku, es vērsos slimnīcā, kurā piedzimu. Tomēr man atteica sniegt šo informāciju, jo arhīva izziņu par manu dzimšanas laiku var izsniegt tikai manai mātei. Pamatojums: Pacientu tiesību likuma 10. panta otrās daļas prasība “ārstniecības iestāde informāciju par pacientu drīkst izpaust tikai ar viņa rakstveida piekrišanu”. Šajā gadījumā pieprasītā arhīva izziņa satur informāciju no pacientes (mātes) medicīniskās dokumentācijas. Vai tiešām, ja es vēlos uzzināt datus par sevi, to var izdarīt tikai mana māte, iesniedzot attiecīgo iesniegumu? Paldies!

A
atbild:
14. aprīlī, 2023
Santa Galiņa
LV portāls
Rīgas Dzemdību nams
Santa Lārmane, biroja vadītāja

Minētā Pacientu tiesību likuma 10. panta 2. daļas prasība neaizliedz personai saņemt informāciju par savu dzimšanas laiku, kaut arī tas neizbēgami ir saistīts ar mātes medicīniskajiem dokumentiem.

To LV portālam apstiprina arī Rīgas Dzemdību namā.

“Dzimšanas laiku var uzzināt māte par saviem bērniem un katrs pats par sevi. Tā kā dzimšanas laika izziņa nesatur datus, kas skar sievietes (mātes) veselību, bet tikai un vienīgi bērna piedzimšanas laiku, nav nekāda iemesla šādu informāciju bērnam neizsniegt. Protams, personai ir jāuzrāda dokumenti – personu apliecinošs dokuments un (obligāti) dzimšanas apliecība, kas pierāda radniecību ar māti,” skaidro Rīgas Dzemdību nama biroja vadītāja Santa Lārmane.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 61 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas