E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26923
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Bērnudārza darba laiks vasarā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. jūlijā, 2022
Oksana

Labdien! Jautājums par pirmsskolas izglītības iestādes darbu vasarā. Vai PII var slēgt ilgāk par četrām nedēļām? Mūsu gadījumā varam atsākt apmeklēt dārziņu tikai 01.09.2022., tas ir slēgts no 01.08.2022.

A
atbild:
18. augustā, 2022
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Vasaras mēnešos pirmsskolas izglītības iestādēm ir jābūt pieejamām gan tiem izglītojamajiem, kuri nākamajā mācību gadā turpinās pirmsskolas izglītības programmas apguvi, gan izglītojamajiem, kuri septembrī uzsāks mācības pamatizglītības programmā. Tas noteikts Ministru kabineta 21.11.2018. noteikumos Nr. 716: “Obligātā mācību satura īstenošanu plāno un organizē divos posmos. Laikposmā no 1. septembra līdz 31. maijam nodrošina mācību procesu valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijās noteiktā pirmsskolas izglītības obligātā satura īstenošanai un bērnam plānoto sasniedzamo rezultātu apguvei, laikposmā no 1. jūnija līdz 31. augustam nodrošina mācību procesu bērna vispusīgas attīstības un iepriekšējā laikposmā iegūto zināšanu, izpratnes, pamatprasmju un caurviju prasmju, kā arī vērtībās balstītu tikumu un ieradumu nostiprināšanai.”

Ievērojot Izglītības likuma 57. pantā noteiktās tiesības bērna izglītošanas nodrošināšanā, bērna vecāki (personas, kuras realizē aizgādību) ir tiesīgi vērsties pie pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja ar lūgumu nodrošināt bērnam iespēju apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi vasaras mēnešos. Gadījumā, ja vecāki saņem informāciju, ka attiecīgā pirmsskola kādā no vasaras mēnešiem būs slēgta, un viņiem netiek piedāvāta iespēja šajā laikā apmeklēt citu pašvaldības pirmsskolu, vecākiem jāvēršas pašvaldībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas