E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26521
Lasīšanai: 2 minūtes

Klienta pārbaude mākslas galerijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2022
Marta

Labdien! Gribēju mākslas galerijā piedalīties izsolē un biju izbrīnīta, ka man pieprasa personas kodu, pases numuru un izdošanas laiku un vietu, adresi, telefona numuru. Visvairāk izbrīnīja prasības par pasi. Uzrakstīju vēstuli, un man atsūtīja šādu atbildi: galerijām Eiropā un tajā skaitā arī Latvijā ir stingri jāievēro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas (NILL) un terorisma un proliferācijas finansēšanas (TPF) novēršanu regulējošie normatīvie akti. Vai tā ir taisnība, un kurš garantēs, ka mani dati netiks izmantoti?

A
atbild:
14. jūnijā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas (NILLTPFN) likuma 3. pants noteic, ka likuma subjekti ir arī personas, kas darbojas mākslas un antikvāro priekšmetu apritē, tos ievedot Latvijas Republikā vai izvedot no tās, glabājot vai tirgojot, tostarp tādas personas, kas šajā punktā paredzētās darbības veic antikvariātos, izsoļu namos vai ostās, ja darījuma vai vairāku šķietami saistītu darījumu kopējā summa ir 10 000 eiro vai lielāka.

NILLTPFN likums noteic, ka mākslas galerijai ir pienākums apstrādāt fiziskas personas datus, lai identificētu klientu un pārbaudītu identifikācijas datus. Šo darbību veikšanā ir jāievēro Vispārīgā datu aizsardzības regula.

Likuma 11.1 panta astotā daļa nosaka: likuma subjekts, piemērojot klienta izpētes pasākumus, iegūst un apstrādā fizisko personu datus atbilstoši šā likuma mērķiem vienīgi nolūkā novērst nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un terorisma un proliferācijas finansēšanu un tos tālāk neapstrādā veidā, kas neatbilst minētajiem mērķiem. Personas datu apstrāde citiem mērķiem, tostarp komerciāliem mērķiem, ir aizliegta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas