E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26255
Lasīšanai: 2 minūtes

Zemāko mēnešalgu skolu mediķiem nosaka MK noteikumi; par aprēķināšanas metodiku jājautā skolā vai pie dibinātāja

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. maijā, 2022
Iveta

Labdien! Kāpēc skolā strādājošajām ārstniecības personām darba slodzi aprēķina pēc skolēnu skaita skolā? Kādi noteikumi to nosaka? Paldies!

A
atbild:
24. maijā, 2022

Ministru kabineta noteikumi Nr. 851 “Noteikumi par zemāko mēnešalgu un speciālo piemaksu veselības aprūpes jomā nodarbinātajiem” nosaka zemākās mēnešalgas pašvaldību iestādēs, valsts iestādēs, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās vai publiski privātās kapitālsabiedrībās nodarbinātajām ārstniecības personām, kas sniedz no valsts vai pašvaldības budžeta apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, ārstniecības personām, kas sniedz no pašvaldību budžetiem apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus pašvaldību izglītības iestādēs, kā arī medicīnas asistentiem, Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā nodarbinātajiem tiesu medicīnas ekspertiem un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes operatīvā medicīniskā transportlīdzekļa vadītājiem. Noteikumi paredz, kādas ir zemākās mēnešalgas likmes atbilstoši ārstniecības personas kvalifikācijas kategorijai par pilnu slodzi.

Skolu medicīnisko personālu neapmaksā saskaņā ar Pedagogu darba samaksas noteikumiem. Ar jautājumiem par darba slodzes aprēķināšanas metodiku jāvēršas izglītības iestādē vai pie tās dibinātāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas