E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26137
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kā atdot parādu aizdevējiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. aprīlī, 2022
Jānis

Labdien! Kā man rīkoties, ja nespēju segt 17 000 eiro lielu parādu? Ir ņemti ātrie kredīti pie septiņiem aizdevējiem. Mēnesī maksāju 1000 eiro. Nedaudz samazinājušies ienākumi, jo vairs nav iespējas strādāt virsstundas. Varu atļauties maksāt 500 eiro. Aizsūtīju visiem kreditoriem ierosinājumu, ka katram varu maksāt 70 eiro. Ja tam nepiekrīt, vai uzreiz kredīts tiek nodots tiesai, ja pie katra aizdevēja esmu aizņēmies 2000–3000 eiro? Ja kreditori nepiekrīt ierosinājumam maksāt 70 eiro katram? Kreditori neizvērtēja maksātspēju. Apvienot kredītus arī nepiedāvā, jo man nav ķīlas un galvotāja. Pat sludinājumu ievietoju, ja kādai privātpersonai ir iespēja aizdot, bet ir aizdomas, ka zvana krāpnieki. Esmu pircis loterijas biļetes, tagad dzēsos no latloto.lv, arī crefobirojs.lv atzīmēju, lai aizliedz izsniegt aizdevumus. Izskatās, ka maksātnespējas procesu arī nebūs iespējams uzsākt.

A
atbild:
16. maijā, 2022
Olga Lauva
juriste

Šajā gadījumā jums būtu vēlreiz rūpīgi jāizlasa aizdevuma līgumi, kurus jūs parakstījāt ar otru līguma pusi. Jāvērš uzmanība uz līguma punktiem par aizdevuma atdošanas kārtību, par nosacījumiem, kādi ir jāievēro, ja aizdevums netiek laikus samaksāts, vai iespējams ir aizdevumu segt, noslēdzot atsevišķu vienošanos par atmaksas grafiku, šādi samazinot aizdevuma dzēšanas summu.

Katrā ziņā ieteiktu jums vērsties pie aizdevējiem, lai vienotos par aizņēmuma atmaksas kārtību.

Papildus vēršu uzmanību, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) veic nebanku patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzēju licencēšanu un uzraudzību. Patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzēju saraksts, kuram PTAC izsniedzis speciālo atļauju (licenci) patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai, pieejams PTAC tīmekļa vietnē. Ar noderīgu informāciju par parāda atgūšanas procesu aicinu jūs iepazīties šeit.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas