E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20419
Lasīšanai: 3 minūtes

Uzturēšanās atļauja Latvijas Republikā sakarā ar ģimenes apvienošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūnijā, 2020
Nataļja

Labdien! Esmu Latvijas pilsone. Mans vīrs ir Kanādas pilsonis. Esam precējušies un dzīvojam kopā jau 7 gadus Kanādā. Nākamgad vēlamies pārvākties uz dzīvi Latvijā, un mums ir šādi jautājumi. Kas mums būtu vajadzīgs, lai iegūtu uzturēšanas atļauju manam vīram? Kas ir dokuments, kurš apliecina nepieciešamo iztikas nodrošinājumu uzturēšanas atļaujas saņemšanai vīram, ja mēs abi nestrādājam Latvijā uzreiz pēc iebraukšanas Latvijā, bet plānojam strādāt? Manam vīram ir 56 gadi, viņš nav pensionārs, bet viņam ir pensijas fonds un naudas norēķina konts Kanādas bankā. Vai varēsim iesniegt dokumentus termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai jau no Kanādas un saņemt šo atļauju iepriekš iebraukšanas Latvijā? Liels paldies par informāciju jau iepriekš.

A
atbild:
16. jūlijā, 2020
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Madara Puķe, sabiedrisko attiecību vadītāja

Lai saņemtu uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā sakarā ar ģimenes apvienošanu kā Latvijas pilsoņa, Latvijas nepilsoņa vai pastāvīgās uzturēšanās atļauju saņēmuša ārzemnieka laulātais jāuzrāda Latvijas Republikā atzīts derīgs ceļošanas dokuments un jāiesniedz šādi dokumenti:

Pirms dokumentu iesniegšanas jūsu uzaicinātajam Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) jāapstiprina izsaukums.

Ja kopā ar jums ieceļo jūsu nepilngadīgais vai apgādībā esošais bērns, viņam jāiesniedz visi iepriekš minētie dokumenti (izņemot laulības faktu apliecinošu dokumentu), kā arī radniecību apliecinošs dokuments un otra vecāka notariāli apliecināta vai pārvaldes vai pārstāvniecības amatpersonas klātbūtnē parakstīta atļauja uzturēties Latvijas Republikā.

Dokumentus var iesniegt gan Kanādā, gan pēc ieceļošanas Latvijā. Pirms dokumentu iesniegšanas jānoformē izsaukums, izmantojot elektronisko pakalpojumu.

Sīkāku informāciju varat meklēt arī PMLP mājaslapā šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas