DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ukrainas karavīru rehabilitāciju nodrošinās arī Līgatnē 

Ukrainas karavīru medicīnisko rehabilitāciju nodrošinās arī Rehabilitācijas centrā “Līgatne”, kas līdz gada beigām uzņems 10 Ukrainas karavīrus ar dažādām kara laukā gūtām traumām. 

Karavīru medicīniskā rehabilitācija tiek nodrošināta pēc Ukrainas puses lūguma, jo tā nepieciešama lielam ievainoto militārpersonu skaitam. Tādējādi Latvijas speciālisti nodrošina medicīnisko rehabilitāciju Ukrainas karavīriem vairākās ārstniecības iestādēs – pamatā Nacionālajā rehabilitācijas centrā “Vaivari”, kā arī Rehabilitācijas centrā “Jaunķemeri” un Rehabilitācijas centrā “Līgatne”. Līdz šim medicīniskā rehabilitācija kopumā nodrošināta ap 540 karavīriem.  

8. augustā veselības ministrs Hosams Abu Meri Vidzemes vizītes ietvaros apmeklēja arī Līgatnes rehabilitācijas centru, kad centra speciālisti un Cēsu novada pašvaldība informēja par ārstniecības iestādes rehabilitācijas programmām, uzsverot gatavību iesaistīties arī Ukrainas karavīru rehabilitācijā.  

Jau ziņots, ka veselības nozare aktīvi iesaistās atbalsta sniegšanā Ukrainai, tajā skaitā slimnīcas nodrošina ārstēšanu, tiek gatavotas un sūtītas humānās palīdzības kravas uz Ukrainu, iesaistoties ārstniecības iestādēm gan Rīgā, gan reģionos, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam u.c. Ukrainā ievainoto karavīru stacionārā medicīniskā rehabilitācija tiek nodrošināta saskaņā ar valdībā pieņemto pasākumu plānu atbalsta sniegšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI