DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
2
2

Pirmajam vispasaules latviešu ārstu kongresam 35

Kristaps Zariņš, Bertrams Zariņš, Kristaps Keggi un Viktors Kalnbērzs 1. Vispasaules latviešu ārstu kongresa gājienā no Doma laukuma līdz Sporta pilij (pie Brīvības pieminekļa), 1989. gada 18. jūnijs.

FOTO no Bertrama Zariņa arhīva.

21. jūnijā Latvijas Ārstu biedrībā Skolas ielā 3 notiks svinīgs sarīkojums veltīts Pirmā vispasaules latviešu ārstu kongresa 35 gadu jubilejai. Uz to aicināti kongresa organizatori un dalībnieki.

Svinīgajā sarīkojumā tiks sveiks prof. Haralds Jansons kā viens no kongresa organizatoriem. Tāpat tiks pasniegtas arī Latvijas Medicīnas Fonda un Prof. Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijas. Ar savām atmiņām par pirmā kongresa laiku dalīsies tā organizatori, arī prof. Bertrams Zariņš, kurš ir ieradies Latvijā tieši šī notikuma dēļ. Prof. Dainis Krieviņš (LMF viceprezidents Latvijā) pasniegs Latvijas Medicīnas Fonda stipendijas astoņiem izciliem kolēģiem. Prof. Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijas astoņiem medicīnas studentiem pasniegs Latviešu ārstu un zobārstu apvienības (LĀZA) vicepriekšsēde prof. Daina Dreimane.

Nav iespējams pārvērtēt Pirmā vispasaules latviešu ārstu kongresa nozīmi Latvijas medicīnā un arī brīvās Latvijas vēsturē. Kongress atvēra Latvijai vārtus uz medicīnu pasaulē un trimdas latviešiem ceļu uz Latviju.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI