DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
1
1

KNAB: Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā kopumā ievēroti noteiktie aģitācijas ierobežojumi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā saņēma 19 signālus par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem. KNAB pēc saņemto signālu pārbaudīšanas un iestādes veiktā monitoringa nav konstatējis iespējamus aģitācijas pārkāpumus.

KNAB gan Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienu, gan dienu pirms tās, kad spēkā ir īpaši stingri aģitācijas ierobežojumi, vērtē kā ļoti mierīgas. KNAB nav konstatējis iespējamus pārkāpumus, taču turpinās veikt padziļinātas pārbaudes par diviem gadījumiem, kad iedzīvotājiem elektroniskajos sakaru tīklos izplatīta aģitāciju saturoša informācija.

Iedzīvotāji visbiežāk vērsuši KNAB uzmanību uz aģitāciju saturošiem ierakstiem sociālajos tīklos, kas saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu nav aizliegts. KNAB nav konstatējis gadījumus, kad aģitācijas veicēji būtu veikuši apmaksu par ierakstu popularizēšanu sociālajos tīklos, kas t.s. klusuma dienās ir aizliegta.

KNAB ieskatā, zemais saņemto iespējamo pārkāpumu signālu skaits cita starpā saistāms ar veiktajām prevencijas aktivitātēm. KNAB jau pirms priekšvēlēšanu aģitācijas sākuma uzsāka politisko partiju un citu aģitācijā iesaistīto pušu izglītošanu, rīkojot vebinārus, kā arī sniedzot telefoniskas un rakstveida konsultācijas par priekšvēlēšanu aģitācijas jautājumiem.

KNAB pateicas iedzīvotājiem, kas gan vēlēšanu dienā, gan visā 120 dienu ilgajā priekšvēlēšanu aģitācijas periodā nepalika vienaldzīgi un informēja KNAB par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Tāpat KNAB pateicas kolēģiem no citām priekšvēlēšanu aģitāciju uzraugošajām institūcijām, tostarp Valsts policijas, kas vēlēšanu dienā un dienu pirms tās fiksēja iespējamos pārkāpumus pilsētvidē un šo informāciju nodos izvērtēšanai KNAB.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI