DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sagaidi Lieldienas Ventspilī

Publicitātes foto

Tuvojoties Lieldienu svinībām, Ventspils pilsēta, kā ik gadu sagatavojusi plašu un daudzveidīgu pasākumu programmu ikvienai gaumei! Svētku brīvdienās ikviens aicināts doties pavasarīgās pastaigās pa sapostu pilsētu, kā arī aktīvi un izzinoši pavadītu laiku ģimeniskā atmosfērā. 

20. martā beidzas astronomiskā ziema un iestājas astronomiskais pavasaris. Jau šodien pilsētvidē būs izvietotas pirmās Lieldienu dekorācijas, kuras atgādinās, ka svētki tuvojas.  

Kur Ventspilī šogad varēsi uzņemt skaistākos foto ar Lieldienu simboliem? Dodies uz Lielo laukumu, kur atradīsi divas dekoratīvas šūpoles ar putnu figūrām un šogad pirmo reizi bērni varēs izšūpoties līdzsvara šūpolēs. Ja nezini, kur vēl Ventspilī var izšūpoties Lieldienās, atbildi atradīsi Lielajā laukumā Ventspils šūpoļu ceļvedī vai Tūrisma informācijas centra veiktajā apkopojumā “Bērnu rotaļu laukumi Ventspilī 2024”. Lieldienas ir ievērojamas ar skaitāmpantiņiem, ticējumiem un paražām. Dažus no skaitāmpantiņiem atradīsi uz piecām lielformāta olām Lielajā laukumā. Kādu no tiem varēsi skaitīt 24. martā – Pūpolsvētdienā ar pūpolzariem perot kādu no ģimenes vai draugiem, lai visi būtu veseli. 

Vietu skaistam foto atradīsi arī Rātslaukumā, kur būs uzstādītas lielformāta Lieldienu olas. Droši vien būsi pamanījis tās arī iepriekšējos svētkos! Tomēr šogad Ventspils Mākslas skolas audzēkņi Lieldienu olas apgleznojuši ar jaunām ilustrācijām no Herberta Dorbes pasakām un dzejas, kā veltījumu rakstnieka 130 gadu jubilejā. 

Ja vēlies nokļūt tauriņu valstībā, dodies uz Pārventas centru. Vieni no rotaļīgākajiem, gaisīgākajiem un krāšņākiem pavasara vēstnešiem ir tieši tauriņi. Noteikti zini ticējumu par pirmo redzēto tauriņa krāsu: balts - laimīga, priecīga un laba vasara. Raibs tauriņš sola jautru un priecīgu vasaru. Dzeltens tauriņš sola karstu un saulainu vasaru. Arī šeit atradīsi Ventspils šūpoļu ceļvedi, lai Lieldienās varētu kārtīgi izšūpoties.  

Šogad Lieldienas svinēsim 31. martā un 1. aprīlī. Svinības iešūpināsim jau sākot ar 29. martu, no plkst. 7.00 līdz 15.00 un 30. martā no plkst. 8.00 līdz 15.00 visu nepieciešamu svētku galdam varēs iegadāties Lieldienu tirgū (Vecpilsētas tirgus laukumā), kurā norisināsies paplašināta tirdzniecība.  

Lieldienas nav iedomājamas bez krāsām un olām, tādēļ 29. un 30. martā plkst. 13.00, Zinātnes centrs “Vizium aicina interesentus uz darbnīcu “Krāsainās Lieldienas”. Darbnīcā tiks izpētīta krāsu zinātne - kas ir krāsas un kāpēc mēs tās redzam? Tiks veikti dažādi eksperimenti ar krāsām un radoši uzdevumi Lieldienu noskaņās. Plašāka informācija: www.adre.se/darbnicasmarta. 

31. martā  un 1. aprīlī plkst. 13.00 norisināsies “Lieldienu STEM”.  Saka, ka Lieldienās olas jāēd ar sāli, bet vai šīs sastāvdaļas var izmantot arī zinātnes eksperimentos? Vai olu ripināšanu var veikt aizraujošākā veidā? Atbildes uz šiem jautājumiem varēs rast darbnīcā visai ģimenei, kurā sagaida aizraujoši eksperimenti, izaicinājumi un svētku svinēšana kopā! Plašāka informācija: www.adre.se/darbnicasmarta.  

 Tā pat Lieldienu brīvdienās, no 29. marta līdz 1. aprīlim, paredzēti dažādi bezmaksas pasākumi ģimenēm un bērniem zinātnes centrā VIZIUM  “Radošās Lieldienas” . Plašāka informācija mājaslapā www.vizium.lv 

Sestdien, 30. martā plkst. 18.00 Ventspils Kultūras centrā notiks Ventspils vīru kora koncerts "Mūzika mūžīgā, plaukstošā". Koncerta viesi: Durbes sieviešu koris „Durbe”, Stendes tautas nama vīru vokālais ansamblis „Stende” un dziesmu ansamblis "Ventiņ".  

31. martā plkst. 11.00 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 bērnu parkā "Fantāzija" notiks pasākums ģimenēm ar bērniem "Raibās Lieldienas". Būs arī iemīļotā putnu būrīšu gatavošanas talka, kurai Ventspils Komunālās pārvaldes darbinieki sarūpēs visu nepieciešamo – darbagaldus, dažāda platuma dēļus, āmurus, naglas, mērlentes un, protams, gatavošanas pamācības. Bet aicinām talkošanas instrumentus pameklēt līdzņemšanai arī katrs savā saimniecībā. Ikviens mazais talcinieks varēs iesaistīties dažādas tradicionālās un netradicionālās Lieldienu izdarībās. Šis pasākums ir bez maksas. 

Tradicionāli, Lieldienu svinību kulminācija (31. martā) norisināsies Piejūras brīvdabas muzejā, kur no plkst. 12.00 līdz 16.00, būs iespēja izšūpoties, piedalīties dažādās atrakcijās un baudīt grupas “Tērvete” koncertu! Ieeja pasākumā ar muzeja biļetēm.  

Teātra namā “Jūras vārti” (31. martā), plkst. 16.00 Artis Šimpermanis un Māris Blāze ar koncertprogrammu “Reiz Kurzemes krastā” dodas pie saviem klausītājiem ar jauniem solo albumiem. 

Ar daudzveidīgu pasākumu klāstu Ventspils pilsētā un novadā aicinām iepazīties visitventspils.com mājaslapā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI