DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Uzsāk kriminālvajāšanu pret pašvaldības policijas amatpersonu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistīta ar vardarbību

Iekšējās drošības birojs 2024. gada marta vidū Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret pašvaldības policijas amatpersonu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas saistīta ar vardarbību. 

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka pašvaldības policijas amatpersona dienesta pienākumu pildīšanas laikā pārsniedza savas dienesta pilnvaras, nepamatoti pielietojot vardarbību pret kādu privātpersonu, kā rezultātā cietušajam nodarīti miesas bojājumi. 

Pašvaldības policijas amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums ieņemt noteiktu amatu pašvaldības policijā. 

Saistībā ar pašvaldības policijas amatpersonas veikto pārkāpumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma  317.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - dienesta pilnvaru pārsniegšana, kas saistīta ar vardarbības pielietošanu – izdarīšanu. 

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā. 

Iekšējās drošības birojs 2023. gadā kompetences ietvaros uzsāka 50 kriminālprocesus un kopumā veica pirmstiesas izmeklēšanu 142 kriminālprocesos. Aizvadītajā gadā Iekšējās drošības birojs prokuratūrai nosūtījis 48 kriminālprocesus kriminālvajāšanas uzsākšanai par 98 noziedzīgiem nodarījumiem pret 72 personām - 56 Iekšlietu ministrijas padotības un pašvaldības policijas iestāžu amatpersonām un darbiniekiem, kā arī 16 fiziskām personām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI