DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Sākusies pieteikšanās atpazīstamības zīmei “Viedais ciems 2024”

Publicitātes foto

Biedrība "Latvijas Lauku forums" līdz 2024. gada 28. martam aicina Latvijas ciemus un kopienas lauku apvidos pieteikties atpazīstamības zīmei "VIEDAIS CIEMS 2024". Viedais ciems ir kopiena, kas negaida, kad pārmaiņas notiks ar viņiem, bet rīkojas!

Iniciatīva tiek īstenota ar mērķi izcelt un spēcināt lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus aktīvākas un iesaistošākas kopienas dzīves veidošanā un inovatīvu risinājumu īstenošanā esošajiem izaicinājumiem.

Pretendēt uz atpazīstamības zīmi "VIEDAIS CIEMS 2024" ir aicināta ikviena Latvijas lauku aktīvā kopiena un ciems, aizpildot pieteikumu līdz 2024. gada 28. martam šeit -  ej.uz/VIEDAISCIEMS2024. Lai iegūtu atpazīstamības zīmi “VIEDAIS CIEMS 2024”, kopienai jābūt vienotam mērķim un nākotnes redzējumam, kopīgi jāveido un jāievieš risinājumi, kas balsīti kopienas vajadzībās un resursos, radot ilgtspējīgas sociālās, ekonomiskās vai tehnoloģiskās inovācijas, kas palīdz uzlabot dzīves kvalitāti kopienas teritorijā.

Kopienu pieteikumus izvērtēs ekspertu žūrija, kuru veido vides ilgtspējas, līdzdalības, mārketinga un citu jomu eksperti, kā arī praktiķi no kopienām un vietējām rīcības grupām. Atpazīstamas zīme “VIEDAIS CIEMS 2024” tiks pasniegta Latvijas Lauku foruma rīkotajā kopienu salidojumā “Kopienu persilādē”  2024. gada 28. jūnijā. Atpazīstamības zīmes ieguvēji un kandidāti kļūs par daļu no Latvijas viedo ciemu tīkla, iegūstot plašākas atpazīstamības un sadarbības iespējas, kā arī atbalstu no mentoriem savas kopienas darbības attīstībai.

Viedo ciemu ideja un kustība Eiropā kļūst arvien populārāka. Latvijā atpazīstamības zīmes “Viedais Ciems ” piešķiršanas kampaņa tiek īstenota nu jau ceturto gadu. Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme” sadarbībā ar projekta partneriem biedrībām “Pierīgas Partnerība” un “Jūras Zeme” 2021. gadā uzsāka kampaņu, kuru īstenoja “LLF sadarbnīca”. Turpinot stiprināt lauku aktīvo kopienu ilgtspēju un attīstību, jau vairākus gadus kampaņas īsteno biedrība “Latvijas Lauku forums”, veidojot to plašākā – visas Latvijas mērogā.

2023. gada atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS 2023” ieguvēju - biedrības "Jaunolaines attīstībai" valdes locekle Maija Bebre uzsver, ka zīmes iegūšana dod gandarījumu par sasniegto, sniedz ticību tam, ka izdarītais un plānotais darīt ir kādam nozīmīgs, un dod pienesumu Latvijai.

Pilna informācija par atpazīstamības zīmes “VIEDAIS CIEMS 2024” kritērijiem un piešķiršanas kārtību ir biedribas “Latvijas Lauku forums” mājas lapā un sociālo tīklu kontos.

Vieds ciems - viedi cilvēki! Viedi cilvēki - vieda Latvija!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI