DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Sākusies balsošana par 2023. gada Dižprojektiem

Publicitātes foto.

Latvijas lauku partnerību balvai “Dižprojekts 2023” šogad ir izvirzīti 26 ilgtspējīgi, radoši un praktiski projekti no visas Latvijas. Tie ir vietējo rīcības grupu dižošanās stāsti, kuri iedvesmo vietējos iedzīvotājus reģionos rīkoties un īstenot vietējai teritorijai nozīmīgus risinājumus. Latvijas Lauku forums (LLF) konkursu rīko nu jau trīspadsmito reizi ar mērķi lepoties un rādīt piemēru uzņēmējiem, pašvaldībām un iniciatīvu grupām.

Ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja iepazīties ar visiem pieteiktajiem projektiem Latvijas Lauku foruma tīmekļa vietnē (https://ej.uz/Dizprojekti) un nobalsot par kādu no tiem Latvijas Lauku foruma Facebook un Instagram platformas profilos līdz 2024. gada 3. martam. Jāatceras, ka galvenā nav projektu savstarpējā sacensība, bet gan lepošanās ar paveikto, sabiedrības informēšana par līdzcilvēku padarīto, iedrošinot arī citus aktīvai rīcībai.

Konkursa mērķis ir popularizēt unikālas reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas saņēmušas finansiālu atbalstu un īsteno LEADER pieeju. Konkursā ir pārstāvēti projekti no visiem Latvijas reģioniem, ar ko vietējie var lepoties. Laureāti tiks noteikti, ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu LLF sociālajos medijos, vietējo rīcības grupu vērtējumu un ekspertu viedokli.

Starp iepriekšējo gadu “Dižprojekta” balvu ieguvējiem ir tādi zināmi projekti kā Apgrieztā māja Smārdes pagastā, “Digitālie rīki inovatīviem pakalpojumiem Jaunauces pilī”, “Ekskluzīva restorāna “Vakars uz ezera” izveide Kāla ezerā” u. c.

Ik gadu, ar Eiropas Savienības fondu (ELFLA un EJZF*) līdzfinansējumu un LEADER jeb sabiedrības virzītas vietējās attīstības pieeju visā Latvijas lauku teritorijā, tiek uzsākti un īstenoti vairāki simti daudzveidīgu iniciatīvu. Katra vietējā rīcības grupa (VRG) savā darbības teritorijā ir identificējusi vajadzības, uz kurām balstoties ir izstrādāta vietējās attīstības stratēģija. Visu aktivitāšu mērķis ir spēcināt vietējo kopienu un teritorijas attīstību: sekmēt ekonomisko attīstību, radot jaunas darba vietas un veicinot apkaimē ražotu produktu apmaiņu, atbalstīt pilsoniskās sabiedrības aktivitātes un kultūras norises, sakārtot ļaužu brīvā laika pulcēšanās vietas, iedrošinot uzņēmēju, iedzīvotāju un pašvaldību sadarbību pie vienotas nākotnes vīzijas īstenošanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI