DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Ievēlēta jaunā Latvijas Zvērinātu notāru padome

24. novembrī aizvadīta Latvijas zvērinātu notāru kopsapulce, kuras laikā ievēlēta jaunā Latvijas Zvērinātu notāru padome. Turpmākos trīs gadus Latvijas Zvērinātu notāru padomi vadīs zvērināts notārs no Rīgas Aigars Kaupe, savukārt viņa vietnieces pienākumus pildīs zvērināta notāre Rīgā Ilze Metuzāle.

Jaunais Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Aigars Kaupe ir zvērināts notārs kopš 2003. gada. Pēc izglītības viņš ir ne tikai jurists, bet arī arhitekts – savulaik ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē, kā arī absolvējis Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un būvniecības fakultāti, kur iegūts inženierzinātņu speciālista diploms. Kopš 2008. gada viņš ir Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) loceklis, pārstāvējis Latviju Starptautiskās notāru savienības (UINL) Ģenerālajā padomē, darbojies UINL darba grupā NILLTFN jautājumos, pārstāvējis Latvijas notariātu NILLTFN jomā tikšanās reizēs ar Moneyval komisijas un OESD ekspertiem.

Savā pirmajā uzrunā kolēģiem Aigars Kaupe sacīja: “Ikviens darbs sokas labāk, ja tiek darīts pārdomāti, bet viegli – tādu saskatu arī savas gaidāmās vadības rokrakstu. Turpmākos trīs  gadus mana uzmanība būs vērsta uz tikko aktualizēto organizācijas vērtību – profesionalitātes, cilvēcības, attīstības – praktisku iedzīvināšanu klientu apkalpošanā un notariāta procedūrās,  notariāta un notāru padomes biroja kapacitātes stiprināšanu, jaunu informācijas tehnoloģiju straujāku ieviešanas notariālo pakalpojumu sniegšanā un finansējuma nodrošināšanu šiem procesiem. Spēcīgs notariāts kā tieslietu sistēmas organiska sastāvdaļa stiprina tieslietu sistēmu kopumā, bet spēcīga tieslietu sistēma stiprina valsti un nodrošina tiesiskumu – ne abstrakti, bet ikvienam sabiedrības loceklim!”  Tāpat viņš aicināja būt drošiem un darīt lietas pareizi un precīzi, lai  attīstītu notariātu, notāru elektroniskās sistēmas, kā arī nebaidīties ikdienas darbā integrēt jauninājumus, tostarp mākslīgā intelekta risinājumus.

Savukārt par Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja vietnieci ievēlētā zvērināta notāre Rīgā Ilze Metuzāle, kura kopš 2020. gada ir padomes locekle. Līdzās darbam notāra birojā Ilze Metuzāle ir arī Valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena komisijas priekšsēdētāja vietniece. 

Līdzās jaunievēlētajam Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājam Aigaram Kaupe un viņa vietniecei darbu padomes sastāvā veiks zvērināti notāri Anta Maldupe-Krūmiņa (Rīga), Agris Jaunpujēns (Valmiera), Zane Ankrava(Rīga), Romualds Laizāns(Rēzekne), Kristīne Kreile(Rīga), Jānis Skrastiņš (Rīga) un Evija Birzule(Daugavpils). No iepriekšējā Latvijas Zvērinātu notāru padomes sastāva pārvēlēti un darbu padomē nākamos trīs gadus turpinās 7 no 9 padomniekiem. Jaunās padomes galvenais uzdevums būs turpināt iesāktos darbus – klientu apkalpošanas standarta ieviešanu, atalgojuma sistēmas sakārtošanu, pakalpojumu digitalizācijas un tādu e-rīku kā digisekretāra ieviešanu notāru ikdienas darba atvieglošanai un efektivizēšanai.

Saskaņā ar Notariāta likumu Latvijas Zvērinātu notāru padome ir zvērinātu notāru pārstāvības un uzraudzības institūcija, kā arī Latvijas Zvērinātu notāru kolēģijas pārvaldes un izpildu institūcija. Padomes sastāvs tiek ievēlēts uz trīs gadiem, un tās locekļi izpilda savus pienākumus kā goda amatu bez atlīdzības. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI