DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ādažu Kultūras centrā uzstāsies multiinstrumentālists "Stann" no Beļģijas

FOTO: Publicitātes foto

Ceturtdien, 9.novembrī, plkst. 19.00 ar ekskluzīvu koncertprogrammu "Traces" Ādažu Kultūras centra Ceriņu zālē uzstāsies beļģu komponists un multiinstrumentālists Stens Nīvenhauss jeb "Stann". 

"Stann" ir akadēmiski izglītots un godalgots komponists, trompetists un skaņu inženieris. Iepriekš aizrāvies arī ar rokmūziku, muzicējot grupā "Mastercab", kā arī elektronisko mūziku ("duox"). Studējis kompozīciju, trompetes, klavierspēli un skaņu režiju, bet pašmācības ceļā apguvis ģitāras un basģitāras prasmes. Uzstājies gan ar Beļģijas Nacionālo orķestri, gan Nīderlandes jauniešu orķestri. 2015.gadā ieguvis pirmo vietu Eiropas Jauno komponistu konkursā. Viņš aktīvi darbojas arī apvienībā "Exit_Brass!" – pūtēju kvartetā, kas eksperimentē ar klasiskās mūzikas robežām, savukārt "Stann" ir Nīvenhausa soloprojekts.

Apvienojot iegūto pieredzi, "Stann" radījis savu debijas soloprogrammu "Traces", kas  ceturtdien būs klausāma arī Ādažu Kultūras centrā.

"Traces ir kā melanholisks ceļojums, lielā mērā pat bēgšana no realitātes. Tā aizved  klausītāju uz "savu drošo vietu". Pats albuma nosaukums Traces (Pēdas) simbolizē visas pēdas, ko cilvēks atstāj aiz sevis dzīves gaitā gan apzināti, gan neapzināti. Tās ir gan fiziskās, gan emocionālās pēdas, kas turpina pastāvēt, bet bez cilvēka klātbūtnes tām nav nozīmes," atklāj mākslinieks.

Koncerts būs meditatīva un ļoti personiska muzikālā pieredze "Stann" izpildījumā. Lai saglabātu īpašo atmosfēru, ko "Stann" rada savā mūzikā, biļešu skaits ir ierobežots, tādējādi koncerts notiks Ādažu Kultūras centra Ceriņu zālē, no kuras paveras skats uz Gauju. Tā radīs ekskluzīvu papildinājumu "Stann" radītajai mūzikai.

Šobrīd vēl var iegādāties pēdējās biļetes uz "Stann" koncertu Ādažos, kas tiek īstenots ar Ādažu novada pašvaldības līdzfinansējumu, atbilstoši pašvaldības nolikumam Nr.11 "Iniciatīvas projektu finansēšanas kārtība Ādažu novada pašvaldībā."



Novembrī Ādažu Kultūras centrs piedāvā arī plašu valsts svētku programmu, tostarp Lāčplēšu dienas pasākumus Ādažos un Carnikavā, spēlfilmu "Mana brīvība", kā arī Latvijas valsts svētku svinīgo sarīkojumu, kurā notiks arī Ādažu novada pašvaldības apbalvojumu pasniegšana un koncerts "Pie laika".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI