DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Sociālie darbinieki mācās uzlabot sadarbību cilvēku tirdzniecībā cietušo cilvēku atbalstam

Labklājības ministrijas projekta “Profesionāla un mūsdienīga sociālā darba attīstība” ietvaros notika darbnīca “Sadarbība pakalpojumu sniegšanā cilvēku tirdzniecībā cietušām personām”. Tās laikā pašvaldību sociālo dienestu sociālie darbinieki nostiprināja gan izpratni par cilvēku tirdzniecības mūsdienu formām, gan mācījās atpazīt no tās cietušos cilvēkus.

Dalībnieki atzina, ka savā ikdienas darbā saskārušies ar  cilvēku tirdzniecības upuriem, bet pirmreizējās un nākošajās konsultācijās nav varējuši identificēt šo klientu problēmu. “Ļoti vērtīga bija psiholoģes Lindas Savieles prezentācija par centra “Marta” darbu ar cilvēku tirdzniecības upuriem. Lindas pieredzes stāsti iedrošināja un pārliecināja sociālos darbiniekus par viņu resursiem un daudzveidīgām iespējām palīdzēt šādiem klientiem”, uzskata projekta “Profesionāla un mūsdienīga sociālā darba attīstība” vecākā eksperte Liesma Ose, kura iepriekš ir strādājusi cilvēku tirdzniecības novēršanas jomā.

Darbnīcas telpas kļuva par savdabīgu sadarbības problēmu risināšanas laboratoriju: dalībnieki grupās risināja konkrētas situācijas, kurās ar vairāku - sociālo pakalpojumu, veselības aprūpes, tiesībsargājošo un citu - iestāžu resursiem modelēja vislabākos risinājumus cilvēku tirdzniecībā cietušu personu rehabilitācijai.

Mārupes novada pašvaldības sociālā dienestā sociālā darbiniece Gita Baltuša atzīst: “Darbnīcā šodien es nostiprināju savas zināšanas un guvu pārliecību par savu kolēģu cilvēcīgumu un vēlmi uzzināt vēl vairāk tēmu “Cilvēku tirdzniecība”, kā arī vēlmi attīstīt savas prasmes. Darbnīcā pavadītais laiks paskrēja ātri un gribējās vēl un vēl darboties. Uzskatu, ka sociālie darbinieki ir īpaši cilvēki, jo viņiem ir misija padarīt šo pasauli labāku, mazināt sāpes un ciešanas līdzcilvēkos.” Gita ir pārliecināta, ka darbnīcā iegūtās zināšanas palīdzēs sociālajiem darbiniekiem darīt savu darbu vēl profesionālāk.

Darbnīca organizēta Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.-2027. gadam Eiropas Sociālā fonda Plus 4.3.5.4. pasākuma projekta “Profesionāla un mūsdienīga sociālā darba attīstība” ietvaros.

Projekta “Profesionāla un mūsdienīga sociālā darba attīstība” mērķis ir uzlabot sociālā darba kā  profesijas un cilvēkzinātnes nozares kvalitāti un sekmēt cilvēku aktuālām vajadzībām atbilstošu sociālo pakalpojumu pieejamību, ieguldot sociālajā jomā strādājošo speciālistu profesionālajā pilnveidē, kā arī uzlabojot sociāla darba studiju kvalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI