DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Zemkopības ministrs aicina Saeimas komisiju padziļināti vērtēt plānotās izmaiņas Dzīvnieku aizsardzības likumā

Zemkopības ministrs Armands Krauze nosūtījis vēstuli Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, aicinot pretrunīgi vērtētos grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā par jaunām dzīvnieku labturības prasībām pašlaik nevirzīt tālākai apstiprināšanai un atkārtoti skatīt komisijā, uzklausot visu ieinteresēto pušu un nevalstisko organizāciju viedokļus.

“Latvijā Dzīvnieku aizsardzības sistēma un tās regulējums ir nepilnīgs un tajos ir vieta daudziem pilnveidojumiem. Tomēr katrs jauns priekšlikums ir jāvērtē kopējās sistēmas un Latvijas reālās situācijas kontekstā, izvērtējot to patieso nevis teorētiski vēlamo ietekmi, kā arī jāuzklausa sabiedrības viedoklis,” uzsver zemkopības ministrs Armands Krauze.

Ministra ieskatā minētie priekšlikumi sadarbībā ar jomas ekspertiem ir jāvērtē atkārtoti, padziļināti un atbildīgi, izvērtējot potenciālos riskus un visām iesaistītajām pusēm meklējot iespējami labāko risinājumu, līdzsvaroti pārstāvot gan dzīvnieku, gan viņu aizstāvju intereses.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI