DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā viesojas Pasaules Brīvo latviešu apvienības valde

“Mums kopā ir jāmeklē, kur pielikt plecu, lai Latvija kļūtu stiprāka,” pirmdien, 3.jūlijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, parlamentā tiekoties ar Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) valdes pārstāvjiem. Saeimas priekšsēdētāja biedre arī pateicās PBLA valdei par līdzšinējo ļoti aktīvo un vērtīgo sadarbību.

Spriežot par 5.jūlijā Rīgā gaidāmo Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu, Saeimas priekšsēdētāja biedre akcentēja, ka pēc tā vērtīgs būtu arī kopsavilkums par secinājumiem saistībā ar drošu ārvalstu investīciju piesaisti Latvijai. “Mēs varam izdarīt vairāk un labāk, piesaistot būtiskas investīcijas no NATO un OECD valstīm. Jūsu prasmes un zināšanas, strādājot ar šiem jautājumiem savās mītneszemēs, var ļoti noderēt, lai stiprinātu Latviju,” sacīja Z.Kalniņa-Lukaševica.

PBLA pārstāvji kā savu prioritāti uzsvēra Latvijas aizsardzību, tostarp tika pārrunāta PBLA nosūtītā vēstule NATO valstu vadītājiem un ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam. Tajā apvienība vēstules adresātus aicina pieņemt drosmīgus lēmumus nākamnedēļ Viļņa paredzētajā NATO samitā.

Klātesošie pārrunāja arī Saeimas un diasporas organizāciju dialoga stiprināšanas iespējas, pilsoniskās līdzdalības veicināšanas pasākumus, kā arī Latvijas atbalstu kultūras un izglītības pasākumiem tautiešiem ārvalstīs. Deputāti pateicās diasporas pārstāvjiem, kuri spējuši saglabāt latviešu valodu un kultūras tradīcijas, ko jo īpaši varam novērtēt Dziesmu un Deju svētku laikā.

Saeimas Ārlietu komisijas sekretāre, deputātu grupas sadarbībai ar diasporu vadītāja Irma Kalniņa tautiešiem ārvalstīs sacīja: ”Mēs gaidām jūs mājās, lai turpinātu mūsu valsts attīstības ceļu. Tomēr apzinos, ka ne visiem tas ir iespējams. Jūs tik daudz esat izdarījuši, esat noturējuši latvietību visus šos gadus: jūsu bērni, jūsu dzīvesbiedri.” I.Kalniņa akcentēja, ka šī tikšanās tradīcija ir jāturpina, turpinot diskusijas gan par skolām, gan medijiem, gan nodokļiem.

Parlamentā ar PBLA pārstāvjiem tikās arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājas biedrs Kaspars Briškens, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sekretārs Arnolds Jātnieks, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka un komisijas priekšsēdētāja biedre Anna Rancāne, kā arī Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Juris Viļums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI