DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Teju 100 jauniešu Ēnu dienā iepazīs Rail Baltica īstenošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Trešdien, 5. aprīlī, kopumā gandrīz 100 bērnu un jauniešu iepazīs Rail Baltica projekta īstenošanu un apmeklēs Rail Baltica Rīgas Centrālā mezgla būvlaukumu. Ēnu dienā piedalīsies bērni no Cēsu, Siguldas, Rīgas, Aizkraukles, Dobeles, Daugavpils, Salaspils un citiem novadiem.

Arī šogad Rail Baltica komanda – Eiropas Dzelzceļa līnijas, pilnsabiedrība BERERIX, Satiksmes ministrija - piedalās Junior Achievement Latvia rīkotajā Ēnu dienā, ļaujot skolēniem iepazīt dažādas profesijas un nozares. Skolēni Rail Baltica komandā ēnos daudzveidīgu profesiju loku – gan būvdarbu vadītāju un būvinženieri, gan finansistu, juristu, darba aizsardzības speciālistu, projektu un komunikācijas vadītāju u.c.

Rail Baltica ir lielākais infrastruktūras projekts Baltijas reģionā pēdējo 100 gadu laikā, kas top, lai Baltijas valstis savienotu ar Eiropas dzelzceļu tīklu. Rail Baltica trase kopumā Baltijas valstīs būs 870 kilometru garumā, no kuriem aptuveni 265 km ir Latvijas teritorijā. 

Šobrīd aktīva būvniecība norisinās abās Latvijā plānotajās Rail Baltica starptautiskajās stacijās – pie lidostas “Rīga” un Rīgas centrā. Rail Baltica Rīgas Centrālā dzelzceļa mezgla būvniecība galvaspilsētas mērogam ir lielākais un apjomīgākais infrastruktūras būvniecības projekts, kas ietekmēs Rīgas vizuālo tēlu, mobilitāti un attīstības iespējas vēl vairākas desmitgades. 

Rīgas Centrālais dzelzceļa mezgls top kā viens no modernākajiem satiksmes mezgliem Eiropā – nozīmīgs Latvijas sabiedriskā transporta sistēmai, funkcionāli savienos līdz šim ar dzelzceļa uzbērumu atdalītās pilsētas daļas, taps jauns dzelzceļa tilts, ērti savienojot Daugavas abus krastus arī gājējiem un riteņbraucējiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI