DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Noslēdzas profesora Kārļa Krēsliņa rektora pilnvaru termiņš - tiek pasniegti atzinības un pateicības raksti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 30. martā tika atzīmēts Kārļa Krēsliņa rektora pilnvaru termiņa noslēgums. Šo gadu laikā viņš ir bijis Ventspils Augstskolas rektors, profesors un vadošais pētnieks, kas sniedzis nozīmīgu ieguldījumu augstākās izglītības īstenošanā un zinātniskajā darbībā Ventspils Augstskolas attīstībai un starptautiskās sadarbības veicināšanā.

2013. gada maijā Kārlis Krēsliņš uzsāka darbu Ventspils Augstskolā kā mācību prorektors un pildījis šos pienākumus sekmīgi vairāk nekā trīs gadus līdz brīdim, kad 2016. gada 22. jūnijā tika iecelts par Ventspils Augstskolas rektora pienākumu izpildītāju. 2017. gada 11. janvārī Ventspils Augstskolas Satversmes sapulce ievēlēja Kārli Krēsliņu Ventspils Augstskolas rektora amatā un 2017. gada 8. maijā tika saņemts Ministru kabineta apstiprinājums. Gandrīz septiņu gadu garumā Kārlis Krēsliņš vadījis Ventspils Augstskolu, rodot risinājumus Ventspils Augstskolas izaugsmes iespējām un attīstības perspektīvām augstākās izglītības un zinātniskās darbības īstenošanai pārmaiņu laikā.

Jāatzīmē, ka Kārlis Krēsliņš aktīvi līdzdarbojies Ventspils Augstskolas lēmējinstitūcijās, sniedzot pievienoto vērtību dažādu jautājumu risināšanā Satversmes sapulcē, Senātā, Ekonomikas un pārvaldības fakultātes Domē.

Vienlaikus Kārlis Krēsliņš atradis arī laiku, lai stiprinātu dialogu ar Ventspils Augstskolas studentiem vienmēr uzsverot, ka nebūtu augstskolas bez studējošajiem.

Ņemot vērā nozīmīgo ieguldījumu Ventspils Augstskolas darbības un attīstības vadībā, Kārlim Krēsliņam tika piešķirts Izglītības un zinātnes ministrijas pateicības raksts par nozīmīgu darba ieguldījumu augstākās izglītības īstenošanā un zinātniskajā darbībā Ventspils Augstskolas attīstībai un starptautiskās sadarbības veicināšanā, kā arī Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes atzinības raksts par būtisku ieguldījumu Ventspils Augstskolas virzībā uz izglītības un zinātnes sasniegumiem vietējā un starptatutiskā mērogā. Pasākuma laikā arī Ventspils Augstskolas saime pateicās rektoram, pasniedzot pateicību par būtisku ieguldījumu, par pietātes pilnu darba sniegumu Ventspils Augstskolas darbības un attīstības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI