DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
3
3

Tiešsaistē iespējams iegādāties mednieka sezonas kartes nākamajai medību sezonai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Valsts meža dienesta informācijas sistēmā Meža valsts reģistrs jau iespējams iegādāties mednieka sezonas kartes nākamajai 2023./2024. gada medību sezonai, kas sāksies 1. aprīlī.

 Mednieka sezonas karte konkrētajā medību sezonā dod tiesības medīt ar medību ieročiem un medību rīkiem gan limitētos, gan nelimitētos medījamos dzīvniekus. Medīt bez tās ir aizliegts.

Arī šogad aicinām medniekus jaunās sezonas kartes iegādāties tiešsaistē, jo tā pakalpojumu var saņemt krietni ērtāk un ātrāk. Esam gandarīti, ka 2022./2023. gada medību sezonā 75 % mednieku sezonas kartes ir pieteikuši un apmaksājuši tiešsaistē, kas ir ļoti apsveicams rezultāts!” atklāj Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis, atgādinot, ka mednieka sezonas karte ir digitāls ieraksts Meža valsts reģistrā, un to nav nepieciešams izdrukāt.

Lai saņemtu mednieka sezonas karti 2023./2024. gada medību sezonai, ir jāsamaksā valsts nodeva 30,00 EUR. Nodevas atvieglojumu ar likmi 15,00 EUR apmērā var saņemt, norādot dokumentu, kas apliecina attiecīgo personas statusu:

  • vecuma un izdienas pensionāri;
  • personas ar I, II vai III invaliditātes grupu;
  • valsts akreditēto augstākās izglītības iestāžu pilnu laiku studējošie;
  • personas vecumā no 16 līdz 18 gadiem;
  • daudzbērnu ģimenes.

Tāpat joprojām ir iespējams iegādāties sezonas karti 2022./2023. gada medību sezonai, maksājot valsts nodevu 14,23 EUR apmērā vai 4,27 EUR apmērā, ja piemērojams atvieglojums. Tā būs spēkā līdz 2023. gada 31. martam.

Valsts meža dienests atgādina, ka pieprasīt un apmaksāt mednieka sezonas kartes iespējams arī par citu mednieku vai medniekiem. To var darīt arī personas bez mednieka kvalifikācijas. Iegādājoties sezonas karti citai personai, nepieciešams pārliecināties par šīs personas datu pareizību.

Informācija par mednieka sezonas karti, ieskaitot video instrukciju par tās iegādi tiešsaistē Meža valsts reģistrā, pieejama Valsts meža dienesta mājas lapā.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas atrodas zemkopības ministra padotībā. Dienests uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI