DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kukuļa piedāvāšanas gadījums neattiecas uz Ādažu novada domes pašreizējās priekšsēdētājas vēlēšanām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ādažu novada dome, atsaucoties uz pagājušajā nedēļā plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju,  paziņo, ka esošās domes priekšsēdētājas ievēlēšana notikusi leģitīmi un ka kukuļa piedāvāšanas gadījums neattiecas uz pašreizējās domes priekšsēdētājas vēlēšanām.

2022. gada 31.oktobrī ārkārtas domes sēdē tika lemts par līdzšinējā priekšsēdētāja Māra Sprindžuka (Latvijas Reģionu Apvienība) atbrīvošanu no amata, sakarā ar viņa ievēlēšanu  par 14. Saeimas deputātu.

2022.gada 1.novembrī notika ārkārtas domes sēde, kurā par Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ar 12 balsīm “par” ievēlēja līdzšinējo priekšsēdētāja vietnieci Karīnu Miķelsoni (Latvijas Reģionu Apvienība).

“Par” Karīnu Miķelsoni priekšsēdētājas amatā balsoja 12 deputāti (Sniedze Brakovska (LRA), Valērijs Bulāns (LRA), Kerola Dāvidsone (LRA), Genovefa Kozlovska (LZS), Antra Krasta (LZS), Raitis Kubuliņš (LZP), Gatis Miglāns (LZS), Karīna Miķelsone (LRA), Liāna Pumpure (LRA), Raivis Pauls (LZS), Arnis Rozītis (LRA), Jānis Ruks (LRA)), “pret” – 2 (Arta Deniņa (Konservatīvie), Imants Krastiņš (Konservatīvie). 1 vēlēšanu zīme tika atzīta par nederīgu.

Tajā pašā sēdē lēma par domes priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata un jaunu priekšsēdētāja vietnieku ievēlēšanu. Ar 12 balsīm “par” no amata atbrīvots līdzšinējais  domes priekšsēdētāja vietnieks pašvaldības funkciju jautājumos  Imants Krastiņš (Konservatīvie). “Pret” Imanta Krastiņa atbrīvošanu  balsoja Arta Deniņa (Konservatīvie), Imants Krastiņš (Konservatīvie) un Jānis Leja (S). Par priekšsēdētāja vietnieku attīstības jautājumos ar 12 balsīm “par” ievēlēja Valēriju Bulānu (Latvijas Reģionu Apvienība), par domes priekšsēdētāja vietnieci pašvaldības funkciju jautājumos ar 13 balsīm “par” ievēlēja Genovefu Kozlovsku (Latvijas Zemnieku savienība). 

Par Saeimas deputāti 14. Saeimas vēlēšanās ievēlēta arī domes līdzšinējā deputāte, ilggadējā Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (Latvijas Zemnieku savienība), kuras vietā darbu domē kā deputāte uzsāka Antra Krasta (Latvijas Zemnieku savienība). Māra Sprindžuka vietā par deputātu apstiprināja  Jāni Ruku (Latvijas Reģionu Apvienība).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI