DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Tiks izsludināts oranžais brīdinājums par stipru snigšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Latvijai no rietumiem tuvojas ciklons, līdz ar to šodien (04.01.2023.) pēcpusdienā Latviju sāks šķērsot plaša intensīvu nokrišņu zona. Teritorijas lielākajā daļā ilgstoši snigs un dažviet, galvenokārt piekrastes rajonos, gaidāms arī slapjš sniegs. Naktī uz ceturtdienu gaidāma ļoti stipra snigšana – teritorijas lielākajā daļā izveidosies 5-7 cm bieza sniega sega, bet vietām valsts rietumos 10-12 cm bieza sniega sega.

Šodien vakarā vējš iegriezīsies no austrumiem un ziemeļaustrumiem. Tas būs mēreni stiprs, piekrastes rajonos pat stiprs, brāzmās sasniedzot 15-20 m/s, līdz ar to gaidāms putenis. Brīžiem redzamība pasliktināsies zem 1 km. Ceļi būs slideni!

Šodien vakarā gaisa temperatūra sāks pakāpeniski pazemināties. Naktī uz ceturtdienu un ceturtdien dienā lielākajā valsts daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz -1…-6°, taču galējos dienvidrietumos saglabāsies atkusnis, tur temperatūra būs 0…+1°.

Naktī uz piektdienu virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena apgabala ietekme - ar austrumu, ziemeļaustrumu vējiem turpinās ieplūst auksts gaiss, un visā valsts teritorijā gaidāms sals līdz -9…-14°. Sals saglabāsies visas brīvdienas. Pastāv augsta varbūtība, ka naktī uz sestdienu galējos dienvidaustrumos termometra stabiņš noslīdēs pat zem -20°.

Aktuālajai brīdinājumu informācijai sekojiet bridinajumi.meteo.lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI