DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pieejams ES fondu atbalsts Rīgas cirka un Rīgas pils Konventa atjaunošanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi projektu atlasi par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu divu Rīgas kultūras mantojuma objektu atjaunošanai – Rīgas cirkam un Rīgas pils Konventam. Papildu uzsaukumā pieejamais ERAF atbalsts – vairāk nekā 4 miljoni eiro.

Projektu īstenotāji –VSIA “Rīgas cirks” un VAS “Valsts nekustamie īpašumi”  - ar ERAF līdzfinansējumu varēs atjaunot kultūras mantojuma objektus un ar tiem saistīto infrastruktūru, kā arī attīstīt ap tiem esošo publisko ārtelpu. Tāpat atbalsts paredzēts tādu jaunu pakalpojumu izveidei, kas paplašinās kultūras mantojuma saturisko piedāvājumu. Projektu īstenošana jāpabeidz līdz 2023. gada beigām.

Rīgas pils Konventa (Kastelas) atjaunošanai Pils laukumā 3 no ERAF paredzēti 2,8 milj. eiro, savukārt investēšanai Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā Merķeļa ielā 4 pieejami 1,2 milj. eiro ERAF līdzekļu.

Lai saņemtu finansējumu Kultūras ministrijas izstrādātajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā kultūras mantojuma saglabāšanai un attīstībai, VSIA “Rīgas cirks” un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” projektu iesniegumi jāiesniedz CFLA līdz 2023. gada 16. janvārim. Vairāk informācijas par projektu atlasi – CFLA mājaslapā.

Kultūras objektu atjaunošana Rīgā ir ES fondu programmas 5.5.1. “Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus” ceturtā kārta, un finansējums abu objektu atjaunošanai paredzēts papildu uzsaukumā. Šajā plānošanas periodā, laikā no 2014. līdz 2020. gadam, ERAF (tai skaitā valsts budžeta virssaistību) līdzfinansējums 68 miljonu eiro apmērā ietvaros ļauj visā Latvijā atjaunot vairāk nekā 60 kultūrvēsturiskas vietas – pilis un pilsdrupas, muižas, baznīcas, dabas takas, brīvdabas estrādes, industriālā mantojuma ēkas – un radīt tajās jaunus, mūsdienīgus tūrisma pakalpojumus. Karte ar vietām, kur kultūras un dabas objektos investēti ES fondu līdzekļi, aplūkojama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI