DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK otro reizi Ukrainas uzņēmējiem organizē pieredzes apmaiņas pasākumus un tikšanās ar Latvijas uzņēmumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kameru Ukrainas uzņēmējiem jau otro reizi organizē nozaru pieredzes apmaiņas pasākumus un tikšanās ar dažādiem uzņēmumiem Latvijā projekta Ukrainas integrācijas veicināšanai Eiropas vienotajā tirgū ietvaros.

LTRK sadarbībā ar Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kameru īsteno Ārlietu ministrijas un ASV vēstniecības Ukrainā atbalstīto projektu “Atbalsts Ukrainas integrācijai Eiropas vienotajā tirgū izmantojot Latviju kā izejas punktu”, kas tiek īstenots ar mērķi veicināt Ukrainas koka, pārtikas, enerģētikas un atkritumu pārstrādes nozaru uzņēmumu, kā arī Ukrainas nevalstisko organizāciju dalību Eiropas tirgū un biznesa vidē. Projekta ietvaros Ukrainas uzņēmējiem tiek organizētas apmācību un pieredzes apmaiņas vizītes Latvijā. Šobrīd norisinās jau otrā uzņēmēju vizīte un delegācija tiekas ar projekta partneriem un dažādām organizācijām, viesojas Latvijas uzņēmumos, kā arī piedalās pieredzes apmaiņas aktivitātēs un dibina kontaktus ar potenciāliem biznesa partneriem no Latvijas. Delegāti ieradušies no uzņēmumiem Kijivā, Odesā, Dņipro un citās pilsētās, viņu pārstāvētās nozares - atjaunojamā enerģija un atkritumu pārstrāde. Pieredzes apmaiņā ukraiņu uzņēmēji apmeklē uzņēmumus SIA “Gren Jelgava”, AS “PET Baltija”, SIA “Nordic Plast”, SIA “Getliņi EKO”, SIA „Eco Baltia vide” un SIA “Salaspils Siltums”.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis: “Es novēlu, lai uzņēmējiem no Ukrainas izdodas nodibināt kontaktus ar Latvijas uzņēmumiem, apmainīties ar pieredzi un atrast sadarbības partnerus sava biznesa attīstībai un izejai Eiropas tirgū. Šajos sarežģītajos apstākļos atbalsts ekonomikai ir īpaši svarīgs, tāpēc mēs no savas puses palīdzēsim līdz pat Ukrainas uzvarai karā.”

Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko komentē: “Latviju varu pārliecinoši saukt par motoru Ukrainas integrācijai Eiropā, jo tā piedalās visa veida palīdzības un atbalsta sniegšanā un vienmēr ir atbalstītāju sarakstu ja ne pirmajā, tad otrajā vai trešajā vietā. Tas parāda, ka Latvija skaidri saprot, ar ko Ukraina un visai civilizētā pasaule ir saskārusies. Ar to šī valsts atšķiras no mūsu sadarbības partneriem citur Eiropā, kas nosoda agresoru, neatbalsta karu, bet neapzinās situācijas nopietnību. Tāpēc aicinu Ukrainas uzņēmējus izmantot Latvijas sniegtās iespējas biznesam, interesēties par pieejamo atbalstu, ņemt piemēru jauno tehnoloģiju izmantošanai un eiropeiskas ekonomikas veidošanai.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI