DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: novadu ilgtermiņa attīstība ir labas sadarbības jautājums

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2. novembrī Valsts prezidents Egils Levits darba vizītē apmeklē Dobeles novadu, lai pārrunātu siltumapgādes un elektroenerģijas situāciju, izglītības un nodarbinātības iespējas un novada ilgtermiņa attīstībai nozīmīgus jautājumus.

Tiekoties ar Dobeles novada domes vadību un deputātiem, Valsts prezidents uzklausīja pieredzi par Administratīvi teritoriālo reformu un novada pārvaldības un pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas ieceres. Valsts prezidents skaidroja, kāpēc bija iestājies par likumprojektu saistībā ar vēlētām iedzīvotāju pārstāvniecībām, tādējādi stiprinot iedzīvotāju demokrātisko piederību novadam un līdzdalību novada dzīvē. Valsts prezidents aicināja stiprināt sadarbību jaunizveidotajā novadā, kas būtiski ietekmēs novada ilgtermiņa attīstību.

Pārrunājot jautājumus saistībā ar izglītības iespējām novadā un uzklausot plānotās skolu reformas ietekmi uz to, Valsts prezidents norādīja, ka laba reformu politika nozīmē pastāvīgi sekot līdzi reformas norisei un, konstatējot problēmas, veikt nepieciešamās korekcijas.

Valsts prezidents ar novada vadību un deputātiem pārrunāja arī jaunās valdības veidošanas procesu, nepieciešamās reformas valsts pārvaldē un valsts politiku enerģētikas jautājumos.

Vizītes turpinājumā Valsts prezidents apmeklēs lielāko pārtikas ražošanas uzņēmumu Latvijā AS “Dobeles dzirnavnieks”, ar novada jauniešiem aizvadīs debašu cikla “#Satversmei100: vērtības nākotnei” sesto diskusiju “Latvietība – privilēģija vai nasta?” un apskatīs restaurēto Dobeles Livonijas ordeņa pili.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI