DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Atklātā vēstule
TĒMA: Vide
1
1

Atklāta vēstule Valsts meža dienesta ģenerāldirektora pienākuma izpildītājam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties “Latvijas Aitu audzētāju asociācijas” 13.09.2022 iesniegumā minētajam aicinājumam, 12.10.2022 esat sasaucis darba grupas sanāksmi, lai apspriestu aitkopju pieprasīto Eiropas kopienas nozīmes īpaši aizsargājamās sugas pelēkā vilka (Canis lupus) izšaušanas apjomu brīdī, kad plānotais ikgadējais sezonas izšaušanas limits (280 vilki) nav izsmelts.

Vides aizsardzības likums (8. panta otrā daļa) paredz iespējas piedalīties jautājuma izskatīšanā iespējami plašākai sabiedrībai un visām ieinteresētajām pusēm, taču Jūs to vienpersoniski esat liedzis, tā kā neesat publiskojis informāciju par šīs sanāksmes organizēšanu. Lai gan priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 12. oktobris, vēstule joprojām nav publicēta Valsts meža dienesta (VMD) mājas lapā. Līdz ar to sabiedrība nav informēta par savām tiesībām izteikt viedokli un sniegt priekšlikumus, tai ir liegts piedalīties jautājuma apspriešanā, kas ir pretrunā ar Vides aizsardzības likuma 8. panta otro daļu. Attiecīgi sabiedrība nevar realizēt savas likumā noteiktās tiesības svarīgos vides un dabas aizsardzības jautājumos.

Turklāt, sabiedrībai nav bijusi arī iespēja izvērtēt, cik pamatotas ir aitkopju prasības un kāda ir reālā plēsēju ietekme uz tautsaimniecību, kā arī aizsardzības pasākumu rezultativitāte, jo saskaņā ar Valsts kontroles revīzijas (“Vai Latvijā tiek nodrošināta ilgtspējīga sugu apsaimniekošana un tai atbilstoša medību saimniecības uzraudzība?” Nr. 2.4.1-16/2019) ziņojumu nav ticamu datu ne par vilku kaitējumu, ne par vilku populācijas stāvokli, Latvijai turpinot Eiropas Kopienā aizsargājamas lielo plēsēju sugas izšaušanas praksi 50% apjomā no populācijas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI