DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Kurzemē izsludināts sarkanais brīdinājums – pērkona negaiss un ekstremāli stipras lietusgāzes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu Kurzemē gaidāmas ekstremāli stipras lietusgāzes un pērkona negaiss, iespējamas vēja brāzmas līdz 15-18 m/s un krusa. Izsludināts sarkanais brīdinājums līdz otrdienas rītam.

Laika apstākļus nosaka zema spiediena ieplaka, un virs Latvijas vēl atrodas karstā gaisa masa. Tomēr aukstā atmosfēras fronte jau ir pietuvojusies Latvijas galējiem dienvidrietumu rajoniem, kur jau tiek novērots pērkona negaiss.

Negaisu mākoņu zona attīstīsies un šķērsos Latviju uz ziemeļaustrumiem – šovakar Kurzemē sāksies pērkona negaiss ar bīstamu zibeņošanu, krusu un stiprām vēja brāzmām līdz 15-18 m/s, bet, galvenais, ar ekstremāli stiprām lietusgāzēm, kas izraisa strauju ūdens līmeņa celšanos grāvjos un mazākās upītēs, un zemāku vietu applūšanu.

Iespējami transporta kustības traucējumi kā, piemēram, akvaplanēšana, atsevišķos rajonos var tikt traucēta arī elektroapgādes padeve, tāpēc aicinām būt piesardzīgiem un sekot atbildīgo iestāžu informācijai, kā arī izvairīties doties ārā vai pārvietoties, ja vien tas nav kritiski nepieciešams.

No Kurzemes lietusgāzes pakāpeniski nakts laikā izplatīsies arī citviet Latvijā, kā arī turpināsies rīt dienā, tomēr to intensitāte šobrīd tiek prognozēta mazāka nekā Kurzemē gaidāmajām lietusgāzēm šovakar un naktī uz otrdienu – sākotnējā informācija liecina, ka varētu tikt izplatīts oranžā līmeņa brīdinājums par ļoti stiprām lietusgāzēm.

Arī Rīgā gan naktī, gan dienā gaidāmas lietusgāzes, pastāv iespēja, ka naktī tās būs stipras, gaidāms arī pērkona negaiss.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI