DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Pasākumā veicinās izpratni par reliģiskās piederības jautājumiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 30. augustā, plkst. 13.00 SUSTENTO telpās klātienē norisināsies Sabiedrības integrācijas fonda un Ventspils Augsto tehnoloģiju parka pasākumu kopuma “Atvērtības triatlons” posms #ATRAST. Pasākums notiks kampaņas “Izstāstīt saliedētību” ietvaros un tiks veltīts reliģiskās pārliecības un ticības tēmai ar mērķi veicināt saliedētu un iekļaujošu sabiedrību, vienlaikus mazinot negatīvos stereotipus un diskrimināciju.

Latvijas Republikas Satversme nosaka, ka ikvienai personai ir tiesības uz “domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību”, bet joprojām ir gadījumi, kad diskriminācijas aizliegums tiek pārkāpts, ja personai tiek liegtas noteiktas tiesības un pret to izturas citādi – labāk vai sliktāk nekā pret pārējiem tikai personas ticības vai reliģiskās piederības dēļ. Lai sniegtu iespēju izprast dažādību ticības un reliģijas kontekstā, kā arī atpazīt savu aizspriedumu izcelsmi un iemācīties praktiskus veidus, kā pārvarēt savus aizspriedumus, Latvijas iedzīvotāji aicināti apmeklēt “Atvērtības triatlona” pasākumus.

“Atvērtības triatlonā” paredzēti trīs posmi – #ATRAST, #SAPRAST, #AUGT, kuru ietvaros dalībnieki piedzīvos izaugsmi veicinošus uzdevumus, tikšanās ar interesantiem cilvēkiem, kuri pārstāv dažādas reliģiskās kopienas. 30.augusta pasākumā būs iespēja dzirdēt iedvesmojošu lekciju no kapelānes Rudītes Losānes, savukārt, otrajā posmā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar cilvēkiem, kuri īsteno savu dzīvi ticībā.

“Latvija ir dažādu reliģisko kopienu mājvieta jau daudzus gadsimtus, un jebkuram iedzīvotājam ir tiesības uz reliģisko brīvību. Mūsu uzdevums ir aptvert šo reliģisko kustību un dažādo ticību esamību un pieņemt citu izvēles arī vienā no būtiskām identitātes formām. Pasākuma laikā notiks praktiskas aktivitātes, kas veicinās izpratni par reliģiskās piederības jautājumiem un sniegs iespēju iejusties citu personu apstākļos, tādā veidā saliedējot dažādu reliģiju un ticību pārstāvjus Latvijas sabiedrībā,” stāsta Zaiga Pūce, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore.

“Atvērtības triatlons” tiek īstenots Sabiedrības integrācijas fonda kampaņas “Izstāstīt saliedētību” un Ventspils Augsto tehnoloģiju parka sadarbības rezultātā, kura ietvaros tiek īstenoti mērķtiecīgi pasākumi dažādām sabiedrības grupām.

Kā nākamie pasākumi “Atvērtības triatlona” ietvaros #SAPRAST un #AUGT norisināsies 15. septembrī. Visi interesenti tiek aicināti apmeklēt. Plašāka informācija Sabiedrības integrācijas fonda tīmekļvietnē www.sif.gov.lv un sociālajos tīklos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI