DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Atklāta ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu tapusī izstāde Latvijas Okupācijas muzejā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izstādes “ASV – drošs patvērums laikā, kad dzimtene okupēta 1940 – 1991” atklāšana.

Publicitātes foto

ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails piedalījās ar ASV vēstniecības atbalstu tapušās izstādes “ASV – drošs patvērums laikā, kad dzimtene okupēta 1940 – 1991” atklāšanā Latvijas Okupācijas muzejā. Izstāde ir daļa no ASV vēstniecības un Latvijas diplomātisko attiecību 100. gadadienas svinībām.

Izstāde atspoguļo ASV īstenoto padomju okupācijas un aneksijas neatzīšanas politiku laika posmā no Samnera Velsa deklarācijas parakstīšanas 1940. gada 23. jūlijā līdz prezidenta Džordža H. V. Buša paziņojumam par pilnvērtīgu diplomātisko attiecību atjaunošanu ar Latviju 1991. gada 31. augustā. Izstādes materiāli pievērš apmeklētāju uzmanību starptautiskās politikas norisēm un ASV nemainīgajai pozīcijai Baltijas valstu jautājumā, Amerikas latviešu kopienas dzīvei un cīņai par Latvijas neatkarības atjaunošanu, dažādu trimdas organizāciju un Latvijas sūtniecības sekmīgajai darbībai ASV. Izstāde būs apskatāma Latvijas Okupācijas muzejā no 10. jūnija līdz 30. septembrim.

Izstādes atklāšanā piedalījas vēstnieks Kārvails, Latvijas Kultūras ministrs Nauris Puntulis, Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētāja Dzintra Bungs un Latvijas Okupācijas muzeja direktore Solvita Vība.

“Esmu lepns, ka Amerikas Savienotās Valstis sniedza savu artavu vēsturē, kas ir dokumentēta šajā īpašajā izstādē. Paldies Latvijas Okupācijas muzejam par sadarbību un to, ka šie stāsti tiek izstāstīti. Mēs arī pateicamies visiem tiem, kas ziedoja daudzus gadu desmitus, lai mēs varētu būtu tur, kur esam šodien: divas neatkarīgas, suverēnas valstis, kas plecu pie pleca aizstāv brīvību.” teica vēstnieks Kārvails.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI