DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV vēstniecība par godu Starptautiskajai dienai pret homofobiju, transfobiju un bifobiju 17. maijā paceļ varavīksnes karogu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, ASV vēstniecība Rīgā šodien ir pacēlusi varavīksnes karogu. Saeimas, diplomātiskās un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji pievienojās ASV vēstniekam Latvijā Džonam Kārvailam karoga pacelšanas ceremonijā.

“Esmu lepns turpināt vēstniecības tradīciju šajā dienā pulcēt sabiedrotos un partnerus, lai demonstrētu mūsu solidaritāti ar lesbietēm, gejiem, biseksuāļiem, transpersonām, kvīriem, interseksuālām personām un vairotu izpratni par izaicinājumiem ar kuriem šie cilvēki saskaras. Latvijā, ASV un visā pasaulē drosmīgi LGBTQI+ aktīvisti cīnās par vienlīdzīgu likuma aizsardzību, brīvību no vardarbības un savu pamattiesību atzīšanu,” sacīja vēstnieks Kārvails.

“Paceļot Praida varavīksnes progresa karogu šodien, atskatīsimies ne tikai to, cik tālu esam tikuši cīņā par LGBTQI+ personu cilvēktiesībām, bet arī atzīmēsim vēl darāmos darbus. LGBTQI+ kopiena visā pasaulē turpina saskarties ar diskrimināciju, vardarbību un citiem vajāšanas veidiem dēļ tā, kas viņi ir un ko viņi mīl. Mums ir jāturpina cīņa par vienlīdzību likumu priekšā un iekļaujošu sabiedrību, un mums tā jāturpina kopā,” sacīja vēstnieks Kārvails.

Š.g. aprīlī ASV valdība nāca klajā ar savu pirmo ziņojumu par prezidenta Baidena memoranda par lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu, kvīru un interseksuālu personu cilvēktiesību ievērošanu visā pasaulē. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens sacīja: “Mūsu kopīgie centieni virzās uz mērķi izbeigt vardarbību un diskrimināciju seksuālās orientācijas, dzimumidentitātes vai izpausmes un dzimuma pazīmju dēļ. Vienlīdzība veido spēcīgākas sabiedrības.”

(Vairāk informācijas par ziņojumu pieejama: https://www.state.gov/lgbtqi-human-rights/)

Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju (IDAHOTB) katru gadu pievērš uzmanību LGBTQI + cilvēktiesībām. 2004. gadā dibinātā Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiek atzīmēta 17. maijā, dienā, kad 1990. gadā Pasaules veselības organizācija homoseksualitāti izslēdza no Starptautiskā slimību klasifikatora. Šogad Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiks atzīmēta gandrīz 90 valstīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI