DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Trudo paziņo par Kanādas pievienošanos NATO komandvadības štābam "Ziemeļi” Ādažos

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš 12. maijā, tiekoties ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo (Justin Trudeau), pārrunāja drošības situāciju pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā un nākamos soļus NATO klātbūtnes palielināšanai Austrumu flangā. Puses vienojās par ciešāku sadarbību Latvijas aizsardzības stiprināšanā  - Kanāda pievienojas NATO Daudznacionālajā divīzijas štābā ”Ziemeļi” Ādažos un drīzumā nosūtīs uz Latviju ģenerāli un sešus virsniekus.

“Latviju un Kanādu vieno kopīgas vērtības - brīvība, demokrātija un likuma vara. Būtiski, ka mēs esam gatavi aizstāvēt šīs vērtības ar spēku un apņēmību, ja tas ir nepieciešams, jo, kā mēs redzam, pasaule ir mainījusies un mums ir jābūt gataviem turpināt ieguldīt aizsardzības spēju stiprināšanā. Vienlaikus mēs apzināmies, ka mūsu aizsardzības sistēma visefektīvāk strādā kā daļa no kolektīvās aizsardzības un Kanādai šajā ziņā ir bijusi ārkārtīga nozīmīga loma, vadot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā. Šodienas lēmums par komandējošā sastāva sūtīšanu uz NATO Daudznacionālo divīzijas štābu ”Ziemeļi” ir ārkārtīgi būtisks saistībā ar gaidāmo diskusiju NATO samitā Madridē par NATO klātbūtnes palielināšanu Baltijas valstīs līdz divīzijas līmenim, stiprinot NATO atturēšanas spējas un nodrošinot pastāvīgu kaujas vienību klātbūtni tās Austrumu flangā,” pēc tikšanās uzsvēra K. Kariņš.

Latvijas un Kanādas premjerministri pārrunāja arī atbalsta sniegšanu Ukrainai, uzsverot, ka visa veida atbalsts Ukrainai tiks turpināts gan no Latvijas, gan Kanādas puses, šādi kopīgi aizstāvot Ukrainas un visas Rietumu demokrātiskās pasaules vērtības - brīvību, demokrātiju un likuma varu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI