DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VARAM: Lielā Talka ir iedzīvotāju iespēja iedzīvināt aprites ekonomikas principus savā ikdienā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 30. aprīlī Lielās Talkas ietvaros Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM)  tradicionāli ņems aktīvu dalību un dosies talkot uz Nacionālo Botānisko dārzu Salaspilī, lai pārtikas, aromātisko un ārstniecības augu ekspozīciju papildinātu ar jaunu ogu stādu rindām. Kopīga talkošana ir ievērojams ieguldījums  Latvijas vides aizsardzībā un labs veids kā veidot saliedētāku sabiedrību.

Ministrs Artūrs Toms Plešs motivējot uzsver: “Atkritumi ir resurss, ko varam atkārtoti izmantot, pārstrādāt un likt lietā, taču atkritumi ir resurss tikai tad, kad tie nonāk nevis mežos, ūdeņos un ceļmalās, bet atkritumu apsaimniekošanas sistēmā — šķirojot atkritumus ikdienā, lietojot depozīta sistēmu un neļaujot tiem nonākt vidē mums apkārt. Tādejādi sniedzot atkritumiem otru elpu, mēs dodam dabai atelpu. Lielā Talka ir viens no lieliskiem veidiem, kā šo atelpu sniegt, taču aicinu ikvienu piedomāt arī pie paradumiem, kas katru dienu ļautu samazināt piesārņojumu un sniegtu vajadzīgo impulsu aprites ekonomikas attīstībai Latvijā. Aicinu iesaistīties talkošanas aktivitātēs visā Latvijā! Tas, ka Lielā Talka šogad notiek jau 15. gadu, ir pamatīgs sasniegums, kas apliecina mūsu kā sabiedrības vēlmi iesaistīties ne vien vides aizsardzībā, bet arī vides apziņas veidošanā.”

Pavadot dienu kopīgos vides sakopšanas darbos, aicinām arī apsvērt iespējas, kā savu ikdienu padarīt zaļāku, piemēram, pievēršot uzmanību aprites ekonomikas principu iedzīvināšanai – lietu remontēšanai un atjaunošanai, tādejādi nodrošinot to ilgtspējīgu lietošanu. Rūpējoties par radīto atkritumu apjoma samazināšanu,  atkritumu dalīto vākšanu un apzinīgi lietojot depozīta sistēmu. Atkritumiem ir iespēja būt par lietderīgu resursu, bet tikai tad, ja tie nonāk atkritumu apsaimniekošanas sistēmā.

Lielās Talkas dienā iepriecināsim cits citu ar apliecinājumiem par padarīto, tādejādi stiprinot vides apziņu un iedvesmojot līdzcilvēkus jauniem paradumiem – aktīvu iesaistīšanos dažādos vides aizsardzības pasākumos – kā Lielās Talkas laikā, tā arī ikdienā, lai Latvija varētu arvien mazāk pievērst uzmanību vides piesārņojuma sekām un arvien vairāk koncentrētos uz seku preventīvu novēršanu un vides zaļināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI