DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Turpinās Aizsardzības ministrijas informatīvo lekciju cikls par rīcību krīzes situācijās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

26. un 27. aprīlī Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece Liepājā, Ozolniekos un Jelgavā vadīs informatīvas lekcijas par to, kā rīkoties krīzes situācijās, un par aktualitātēm aizsardzības nozarē.

Rīt, 26. aprīlī, plkst. 11.00-11.40 lekcija tiks aizvadīta Liepājas Raiņa 6. vidusskolā, plkst. 12.00-12.40 – Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā, savukārt plkst. 13.30-14.10 – Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolā.

Skolās un bibliotēkā klātesošs būs arī Zemessardzes 44. kājnieku bataljona pārstāvis, kurš atbildēs uz jautājumiem par Zemessardzi un iespēju iesaistīties valsts aizsardzībā.

Savukārt trešdien, 27. aprīlī, plkst. 10.00-10.40 B. Bļodniece lekciju aizvadīs Jelgavas pilsētas bibliotēkā, plkst. 11.50-12.30 – Ozolnieku vidusskolā, bet plkst. 14.00-14.40 – Jelgavas Mūzikas vidusskolā.

Arī šajās izglītības iestādēs un bibliotēkā klātesošs būs Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona pārstāvis, kurš atbildēs uz jautājumiem par Zemessardzi un iespēju iesaistīties valsts aizsardzībā.

Aizsardzības ministrija aicina skolēnus, pedagogus, iedzīvotājus un citus interesentus apmeklēt lekcijas, lai būtu informēti par atbilstošu rīcību krīzes apstākļos, un to, kā parūpēties par savu un savu tuvinieku drošību!

Ņemot vērā sabiedrības pastiprināto interesi par drošības un aizsardzības jautājumiem, Aizsardzības ministrija jau ir aizvadījusi līdzīgas informatīvas lekcijas Latvijas bibliotekāriem, Latvijas Mākslas akadēmijas kolektīvam, kā arī Gulbenes novada iedzīvotājiem. Lekciju cikls turpināsies arī citviet Latvijā, tāpēc aicinām sekot līdzi informācijai!

Piebilstams, ka jau šobrīd ikvienam interesentam ir iespējams uzzināt to, kā rīkoties dažāda apdraudējuma gadījumos, iepazīstoties ar Aizsardzības ministrijas izstrādātajā bukletā “Kā rīkoties krīzes situācijā” ievietoto informāciju, kas nupat ir papildināts ar ieteikumiem par to, kā cīnīties ar dezinformāciju un kā sniegt atbalstu valsts aizsardzībai,  kā rīkoties artilērijas apšaudes vai aviācijas uzlidojuma laikā, kā arī ķīmiska vai kodolapdraudējuma gadījumā.

Buklets drukātā formātā ir pieejams lasīšanai latviešu, angļu un krievu valodā publiskajās bibliotēkās, valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras klientu apkalpošanas centros un Nodarbības valsts aģentūras filiālēs visā Latvijā, kā arī ar Latvijas Pasta starpniecību tas tiks piegādāts arī teju 60 tūkstošiem Latvijas senioru, kuri ikmēneša pensiju saņem savās dzīvesvietās ar pastnieka starpniecību. Savukārt digitālais buklets latviešu, krievu un angļu valodā pieejams militāro ziņu portāla www.sargs.lv sadaļā “72 stundas”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI