DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Stājas spēkā notiesājošs spriedums krimināllietā par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Senāta Krimināllietu departaments 7.aprīlī, izvērtējot apsūdzētā aizstāves iesniegto kasācijas sūdzību, nolēma neierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā apsūdzībā par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas Satversmē nostiprināto valsts varu, likvidēt valstisko neatkarību nolūkā iekļaut Latviju vienotā valstiskā veidojumā ar kādu citu valsti, kā arī graut valsts teritoriālo vienotību, tas ir, Latvijas Republikas Satversmē neparedzētā veidā atdalīt kādu valsts teritorijas daļu. Senāts atzina, ka kasācijas sūdzība iesniegta ar mērķi panākt apelācijas instances tiesas nolēmuma atcelšanu nevis juridisku, bet faktisku iemeslu dēļ.

Līdz ar Senāta lēmumu stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas lēmums, ar kuru atstāts negrozīts Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas 2021.gada 17.maija spriedums un apsūdzētais atzīts par vainīgu viņam celtajā apsūdzībā. Apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz 2 gadiem un 6 mēnešiem un probācijas uzraudzību uz 1 gadu.

Senāts konstatēja, ka kasācijas sūdzībā atkārtoti argumenti, kurus apelācijas instances tiesa ir izvērtējusi un motivēti noraidījusi.

Lieta SKK-258/2022 (11840000914)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI