DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV valsts sekretāra palīgs Starptautiskajos narkotiku un tiesībaizsardzības jautājumos Tods Robinsons apmeklē Latviju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

ASV valsts sekretāra palīgs Tods Robinsons un tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Pirmdien, 4. aprīlī ASV valsts sekretāra palīgs Starptautiskajos narkotiku un tiesībaizsardzības jautājumos (INL) Tods Robinsons tikās ar Latvijas amatpersonām, lai pārrunātu turpmāko ASV un Latvijas tiesībaizsardzības un drošības partnerības stiprināšanu.

ASV valsts sekretāra palīgs Robinsons tikās ar tieslietu ministru Jāni Bordānu, lai vēlreiz apliecinātu kopīgo apņemšanos korupcijas un nelegālo finanšu apkarošanā. Pašreizējās INL programmas palīdz stiprināt Latvijas tiesu sistēmas noturību un atbildību.

T. Robinsons tikās ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Dimitriju Trofimovu, lai pārrunātu kopīgos centienus stiprināt Latvijas robežu drošību. Vizītes laikā T. Robinsons tikās arī ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andžeju Viļumsonu, lai pārrunātu ASV un Latvijas divpusējos jautājumus.

ASV valsts departamenta INL birojs cīnās pret noziedzību, nelegālām narkotikām un nestabilitāti ārvalstīs. INL palīdz partnervalstu valdībām izveidot un uzturēt kompetentas, likumīgas un atbildīgas krimināltiesību sistēmas, kā arī izstrādāt struktūru, kas nepieciešama pārrobežu sadarbībai tiesībaizsardzības jomā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI