DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autotransporta direkcija reģistrējusi pirmos ukraiņu autovadītājus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā, ka kopš 2022. gada 12. marta Ukrainas iedzīvotājiem ir atvieglotas prasības, lai reģistrētos Taksometru vadītāju reģistrā un nodrošinātu Latvijas teritorijā pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru, šodien, 25. martā, Taksometru vadītāju reģistrā tika reģistrēti pirmie divi Ukrainas iedzīvotāji.

“Ukrainas iedzīvotājiem, kuri devušies bēgļu gaitās Krievijas izraisītā kara Ukrainā dēļ, tiek dota iespēja bez valsts valodas zināšanām strādāt par taksometru vadītājiem Latvijas teritorijā. Mums ir prieks, ka šajos šausmīgajos apstākļos varam palīdzēt ukraiņiem. Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem, ja šie autovadītāji uzreiz nesapratīs visu pasažieru teikto un nevarēs atbildēt latviešu valodā, kā arī būt atsaucīgiem, lai šis laiks, ko Ukrainas iedzīvotāji pavada prom no mājām, viņiem būtu vieglāks,” norāda Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Ukrainas pilsoņiem, lai reģistrētos Taksometru vadītāju reģistrā, netiek izvirzītas prasības par valsts valodas zināšanām, kā arī netiek prasīts apliecinājums par vadīšanas tiesību aizlieguma neesamību, kas ir prasība gadījumos, ja vadītāja apliecība izsniegta ārvalstīs. Ukrainas iedzīvotājiem papildus pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru, vadītāja reģistrācijas iesniegumam jāiesniedz arī šādi dokumenti:

  • uzturēšanās atļauja vai ilgtermiņa vīza ar tiesībām uz nodarbinātību bez ierobežojumiem uz laiku līdz vienam gadam kopija, kas iegūta, pamatojoties uz Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma trešo pantu;
  • autovadītāja apliecības kopija;
  • autovadītāja fotogrāfija.

Papildu informācija par iespēju reģistrēties Taksometru vadītāju reģistrā pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI