DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Piektdien norisināsies starptautiska konference “Baltijas ES sarunas 2022: aktuālie izaicinājumi un ilgtermiņa redzējums”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai diskutētu par aktuālo situāciju Eiropas Savienībā Covid-19 pandēmijas un jaunās ģeopolitiskās situācijas ietekmē, piektdien, 18.martā, notiks augsta līmeņa ekspertu starptautiska konference “Baltijas ES sarunas 2022: aktuālie izaicinājumi un ilgtermiņa redzējumi”. To organizē Saeima sadarbībā ar Latvijas Ārpolitikas institūtu un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

Konferenci atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre.

Konferences ietvaros norisināsies četras paneļdiskusijas. Pirmajā no tām uzmanības centrā būs jautājums par Eiropas nākotni, tostarp kontekstā ar karu Ukrainā. Otrā paneļa saruna būs veltīta energoapgādes drošības un klimata politikas mērķiem. Savukārt trešajā paneļa sarunā dalībnieki spriedīs par kiberdrošību digitālajā Eiropā. Noslēguma sarunā dalībnieki diskutēs par Eiropas Savienības lomu pasaulē, tostarp Ukrainas vēlmi pievienoties Eiropas Savienībai.

Konferencē piedalīsies Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks jautājumos par ekonomiku cilvēku labā un Eiropas Savienības tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis, bijušais Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Hanss Gerts Poterings (Hans-Gert Pöttering), Šveices Federālā tehnoloģiju institūta Cīrihē profesors Franks Šimmelfennigs (Frank Schimmelfennig), Eiropas Komisijas Komunikācijas tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks Tibo Klenērs (Thibaut Kleiner) un citi.

Starptautiskā augsta līmeņa konference “Baltijas ES sarunas 2022: aktuālie izaicinājumi un ilgtermiņa redzējums” piektdien, 18.martā, sāksies pulksten 9.00. Tai varēs sekot līdzi tiešsaistē www.saeima.lv, parlamenta Facebook kontā, kā arī www.liia.lv, www.lsm.lv/eng.lsm.lv, www.baltictimes.com, Latvijas Ārpolitikas institūta un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Facebook kontos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI