DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 12. marta Ukrainas iedzīvotājiem tiks atvieglotas prasības, lai reģistrētos Taksometru vadītāju reģistrā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Balstoties uz veiktajām izmaiņām Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, Ukrainas pilsoņi no 2022. gada 12. marta varēs reģistrēties Autotransporta direkcijas uzturētajā Taksometru vadītāju reģistrā, dodot iespēju darboties komercpārvadājumu ar taksometru un pārvadājumu ar vieglo automobili jomā. Ukrainas pilsoņiem netiks izvirzītas prasības par valsts valodas zināšanām, kā arī netiks prasīts apliecinājums par vadīšanas tiesību aizlieguma neesamību, kas ir prasība gadījumos, ja vadītāja apliecība izsniegta ārvalstīs.

Ukrainas civiliedzīvotājam papildus pasažieru komercpārvadājumu ar taksometru un vieglo automobili vadītāja reģistrācijas iesniegumam būs jāiesniedz šādi dokumenti:

  • uzturēšanās atļaujas vai ilgtermiņa vīzas ar tiesībām uz nodarbinātību bez ierobežojumiem uz laiku līdz vienam gadam kopija, kas iegūta, pamatojoties uz Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma 3. pantu;
  • autovadītāja apliecības kopija;
  • autovadītāja fotogrāfija.

Grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā paredz, ka uzturēšanās atļaujas un ilgtermiņa vīzas ar tiesībām uz nodarbinātību tiks izsniegtas ne tikai Ukrainas pilsoņiem, bet arī personām, kuras Ukrainā saņēmušas pastāvīgās uzturēšanās atļauju, bezvalstnieka statusu vai starptautiskās aizsardzības statusu, kā arī minēto personu ģimenes locekļiem. Likums tiek attiecināts arī uz tām personām, kuras nevar atgriezties Ukrainā un tādējādi uzturēšanās atļaujas un vīzas varēs saņemt personas, kas jau kādu laiku uzturas Latvijas teritorijā un uz tām arī attieksies atvieglojumi reģistrācijai Taksometru vadītāju reģistrā.

Šobrīd Autotransporta direkcijas klienti pakalpojumus saņemt var attālināti. Detalizēta informācija par Autotransporta direkcijas klientu apkalpošanas centra darbalaiku pieejama Autotransporta direkcijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI