DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV vēstnieks, iekšlietu ministre un Valsts robežsardzes priekšnieks piedalīsies ASV finansēto Polaris taktisko transportlīdzekļu piegādes ceremonijā Rīgā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien 9.martā, plkst.13:00 Valsts robežsardzes pārvaldē, ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, iekšlietu ministre Marija Golubeva un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts piedalīsies svinīgā ceremonijā, lai atzīmētu ASV Aizsardzības departmenta finansēto Polaris taktisko transportlīdzekļu nodošanu Latvijai. Pasākums atvērts medijiem un tā laikā būs pieejama Polaris taktisko transportlīdzekļu apskate.

67 Polaris taktisko transportlīdzekļu iegāde 2 milj. ASV dolāru apmērā ietver arī rezerves daļas un Valsts robežsardzes apmācības. Līdz 2022.gada beigām tiks piegādāti papildu 18 transportlīdzekļi. Dāvinājums ievērojami uzlabos Valsts robežsardzes mobilitāti un transportlīdzekļus izmantos patruļām pierobežā.

Arī iepriekšējos gados ASV valdība ir sniegusi atbalstu Valsts robežsardzei, stiprinot robežas novērošanas un pārkāpumu atklāšanas spējas. Kopš 2018.gada ASV ir sniegusi atbalstu Valsts robežsardzei vairāk kā 7 milj. ASV dolāru apmērā, apliecinot ASV ieguldījumu Latvijas drošībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI