DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Rīgā uzņem līdzšinējo Ukrainas vēstniecības Maskavā pagaidu vadītāju

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 4. martā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs Ārlietu ministrijā uzņēma līdzšinējo Ukrainas vēstniecības Maskavā pagaidu vadītāju Jevhenu Kulešu (Yevhen Kulesha).

Sekojot neprovocētajam Krievijas iebrukumam Ukrainā, tika pārtrauktas Ukrainas un Krievijas diplomātiskās attiecības, un Ukrainas vēstniecība Maskavā tika evakuēta. Vēstniecības komanda šobrīd ir ieradusies Rīgā.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs apliecināja solidaritāti ukraiņu tautai un nosodīja Krievijas agresiju, kā arī atkārtoti pauda  Latvijas nelokāmu atbalstu gan starptautiskajos, gan divpusējos formātos.

Tika pārrunāta Latvijas sniegtā palīdzība Ukrainai, gan piegādājot nepieciešamo Ukrainā, gan uzņemot un izmitinot no kara cietušos Ukrainas iedzīvotājus Latvijā.

Ukrainas un Latvijas puses pauda pateicību Rīgas domei, Valsts robežsardzei un Valsts policijai par profesionālo sadarbību, atbalstot Ukrainas diplomātu ierašanos un uzturēšanos Latvijā.

Ukrainas atbalstam Latvijas valdība ir piešķīrusi papildu  2,4 miljonus eiro. Valsts sektoram notiek cieša sadarbība ar nevalstisko sektoru, koordinējot palīdzību Ukrainai, tai skaitā ir izveidota centrālā atbalsta tīmekļvietne www.palidziukrainai.lv un informatīvais tālrunis (+371 27380380).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI