DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. februārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valdību veidojošās partijas lems par aizsardzības budžeta palielināšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 28. februārī, valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē tiks izskatīts jautājums par valsts aizsardzības, tostarp arī iekšlietu, budžeta palielināšanu, ņemot vērā drošības situāciju reģionā pēc Putina režīma īstenotā militārā iebrukuma Ukrainā un Krievijas armijas dislokāciju Baltkrievijā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš kopā ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, iekšlietu ministri Mariju Golubevu un finanšu ministru Jāni Reiru ir veikuši nepieciešamos priekšdarbus, lai šis lēmums varētu tikt skatīts un pieņemts valdībā jau nākamajā nedēļā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš: “Latvija ir sniegusi un turpinās sniegt atbalstu Ukrainai gan militārās tehnikas un ekipējuma, gan praktiskas palīdzības, piemēram, pārtikas, medikamentu un medicīnas ierīču veidā. Vienlaikus mums ir jāsper arī soļi stiprinot sevi un savu drošību, palielinot aizsardzības un iekšlietu nozares budžetu. Stiprinot sevi, mēs stiprinām savus sabiedrotos NATO. Tas ir visas alianses aizsardzības sistēmas pamatprincips – gādāt par sevi, tad arī citi varēs palīdzēt. Šobrīd esam veikuši visus nepieciešamos priekšdarbus, lai lēmumu varētu pieņemt jau nākamajā nedēļā.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI