DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Valdība apstiprina Latvijas Radio peļņas novirzīšanu sabiedriskā pasūtījuma izpildes nodrošināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru kabineta sēdē 21. decembrī apstiprināts Kultūras ministrijas (KM) un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) iesniegtais priekšlikums atstāt VSIA "Latvijas Radio" rīcībā tā 2020. gada peļņu 50 679 eiro apmērā.

Šos līdzekļus paredzēts novirzīt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā un Latvijas Radio vidēja termiņa darbības stratēģijā 2019. – 2022. gadam noteikto mērķu sasniegšanai, lai nodrošinātu sabiedriskā pasūtījuma izpildi.

Latvijas Radio 2020. gada peļņas saglabāšana Latvijas Radio rīcībā pamatojama ar to, ka laikā no 2014. līdz 2017. gadam, kā arī 2019. gadā Latvijas Radio strādāja ar zaudējumiem un nevarēja pilnvērtīgi attīstīt jaunas Latvijas Radio radītā satura izplatīšanas platformas.
Paturot 2020. gada peļņu Latvijas Radio rīcībā un neiemaksājot to valsts budžetā kā dividendes, Latvijas Radio varēs pilnvērtīgāk nodrošināt sabiedriskā pasūtījuma īstenošanu, tajā skaitā straujāk attīstīt multimedialitāti, jaunas satura izplatīšanas platformas un no lineārā satura atvasinātos produktus.

Latvijas Radio ir izstrādāta Podkāstu attīstības stratēģija 2021. - 2024. gadam, Digitālās komunikācijas un satura virzīšanas stratēģija 2020. - 2022. gadam, kas paredz jaunu un inovatīvu digitālo formātu attīstību un ieviešanu, podkāstu satura attīstīšanu, Latvijas Radio Arhīva unikālo materiālu pielāgošanu podkāstu formātam, multimediālo produktu attīstīšanu un virzīšanu, paplašinot Latvijas Radio auditoriju, vienotas Latvijas Radio lietotnes izveidošanu, tādējādi nodrošinot Latvijas Radio satura ērtāku un mūsdienu satura lietošanas paradumiem atbilstošāku lietošanu.

Lēmums par Latvijas Radio 2020. gada peļņas 50 679 eiro apmērā saglabāšanu Latvijas Radio rīcībā ir saskaņots ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi.

Atbilstoši Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumam sabiedriskais pasūtījums aptver visas sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbības satura veidošanā, vadībā, izplatīšanā, pieejamības nodrošināšanā, arhivēšanā, kā arī tehnoloģiju nodrošināšanā un infrastruktūras uzturēšanā.


Papildus jāuzsver, ka Latvijas Radio līdz šim saņēmis vienu no zemākajiem sabiedriskā medija finansējumiem Eiropas valstīs, kā arī tas ir zemākais Baltijas valstīs. Ievērojot minēto, ir atbalstāma dividendēs izmaksājamās peļņas daļas saglabāšana Latvijas Radio rīcībā un novirzīšana Latvijas Radio sabiedriskā pasūtījuma nodrošināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI