DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Pasludināti Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2021” laureāti

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 14. oktobrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards sveica Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2021” laureātus. Šogad konkursa “Sējējs” laureātus sveica un balvas piešķīra astoņās konkursa nominācijās, kā arī tika pasniegta balva “Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā”.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards: “Lauksaimniecības nozare veido ne vien nozīmīgu daļu no mūsu valsts ekonomikas, bet arī nodrošina mūsu senču tradīciju un zemes saglabāšanu visplašākajā tās nozīmē. Tās ir ainavas, ko redzam ikdienā, tās ir darbavietas reģionos, tā ir svaiga un kvalitatīva pārtika Latvijas iedzīvotājiem. Darbs lauksaimniecības nozarē nebūt nav viegls. Tas ir izaicinājumiem piesātināts, taču mūsu lauksaimnieki paaudžu paaudzēs un gadu desmitu garumā spēj rast arvien jaunus veidus, kā darīt Latvijai godu. Esmu gandarīts par Latvijas lauksaimnieku darba tikumu, kas nes tik nozīmīgus ieguvumus mūsu nācijai. Tādēļ ir svarīgs ne vien sacensības gars, bet arī labāko saimnieku, saimniecību, uzņēmumu un arī zinātnieku darba ieguldījuma apbalvošana. Sveicu dalībniekus un laureātus ar konkursa “Sējējs” 2021. noslēgumu!

Konkursa “Sējējs 2021” laureāti

Balva “Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā”: Dr.biol., laukaugu patoloģijas grupas vadītājai Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centrā Olgai Treikalei un Mg.lauks., pētniecei, vasaras un ziemas kviešu selekcijas grupas vadītājai Agroresursu un ekonomikas institūta Stendes pētniecības centrā Vijai Strazdiņai.

“Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”:

  • SIA “Rāmkalni Nordeco”, Siguldas novads

“Ģimene lauku sētā”:

  • Ozoliņu ģimene, ZS “Jāņkalni”, Madonas novads

“Jaunais veiksmīgais zemnieks”:

  • Lauris Ikaunieks, ZS “Druvas”, Rēzeknes novads

“Gada veiksmīgākā kopdarbība”:

  • LPKS “Kuldīgas labumi”, Kuldīgas novads

Bioloģiskā lauku saimniecība”:

  • SIA “Forest Fox”, Cēsu novads

“Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”:

  • SIA “Diamonds Food Group”, Ogres novads, un publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme”, Ogres novads

Rītdienas sējējs – mazpulks”:

  • Puzes mazpulks, Ventspils novads, mazpulka vadītāja Māra Kraule

“Zinātne praksē un inovācijas”:

  • Dr.agr. Dzintra Dēķena, promocijas darbs “Plūmju potcelmu ietekme uz šķirņu ziemcietību un ražu”

Šogad konkurss “Sējējs” notika 28. reizi. Konkursa laureāti saņēma Gada balvu “Sējējs” (bronzas statuja), diplomu un naudas balvu. Konkursa “Sējējs” apbalvojumu pasniegšana kļuvusi par Latvijas labāko lauksaimnieku nozīmīgāko godināšanas pasākumu, bet laureāta nosaukums “Sējējs” – par priekšzīmīga darba apliecinājuma zīmi. Plašāka informācija par konkursu pieejama tīmekļvietnē www.sejejs.lv.

6. novembrī, sestdienā, plkst. 13:40 televīzijas kanālā “TV3” tiks demonstrēts raidījums par konkursa “Sējējs 2021” laureātiem un viņu apbalvošanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI