DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
3
3

Izmantojot pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, tai skaitā taksometru, visiem pasažieriem jālieto sejas maska

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai ierobežotu vīrusa Covid-19 izplatību valstī, pasažieriem arī turpmāk ir jālieto sejas maska, izmantojot pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili, kas tiek izsaukti un apmaksāti, lietojot mobilo lietotni, piemēram, Bolt vai Yandex, kā arī izmantojot taksometru pakalpojumus. Tāpat sejas maska jālieto autovadītājam, ja viņa sēdvieta nav norobežota no pasažieru sēdvietām ar fizisku barjeru. Vienlaikus autovadītāja pienākums ir izvēdināt transportlīdzekli pēc katra klienta, bet pārvadātājam kā darba devējam jāizvērtē nepieciešamība noteikt obligātu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību vadītājiem.

Autotransporta direkcija aicina vieglo automobiļu pasažierus ieņemt sēdvietu tā, lai atrastos pēc iespējas tālāk no autovadītāja, un neieņemt sēdvietu blakus transportlīdzekļa vadītājam. Vieglo automobiļu, tai skaitā taksometru, vadītājiem ieteikts ierobežot pasažieru skaitu, ko var uzņemt automobilī. Tāpat autovadītāji tiek aicināti regulāri dezinficēt transportlīdzekli, īpašu uzmanību pievēršot virsmām, kurām pasažieri biežāk pieskaras.

Pasažieru pārvadātājam kā darba devējām ir jāievēro spēkā esošie normatīvie akti par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Detalizētāka informācija par darba devēja tiesībām un pienākumiem ir pieejama šeit: https://www.lm.gov.lv/lv/jaunums/informativs-materials-darba-devejiem.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI