DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
2
2

Vai Tu zini savas tiesības? Klāt desmit raidījumu cikls sadarbībā ar “Re:TV”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc pāris gadu pārtraukuma "Latvijas Vēstnesis" iedzīvotāju tiesībpratības veicināšanai piedāvā Latvijas Reģionu televīzijas (“Re:TV”) projektu - desmit raidījumu ciklu “Zini savas tiesības!”. Raidījumu saturs tapis sadarbībā ar LV portāla redakciju.

“Latvijas Vēstnesis” ir vienota valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma (vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv un žurnāls “Jurista Vārds” / juristavards.lv). Projekta "Zini savas tiesības!" mērķis ir radīt sabiedriski nozīmīgu saturu, stiprinot Satversmē noteiktās vērtības, valstisko apziņu un kritisko domāšanu. Projekta uzdevums ir sabiedrības tiesībpratības veicināšana, iepazīstinot skatītāju ar attiecīgās jomas tiesisko regulējumu un sekmējot izpratni par tā nozīmi un piemērošanu noteiktās situācijās.

Raidījumi “Zini savas tiesības!” ir Latvijas Reģionālās televīzijas īstenotais projekts, ko veido ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālo atbalstu, un to saturu veidošanā uz iepriekšējās pieredzes pamata tiek iesaistīts LV portāls, par konkrētām tiesību tēmām sagatavojot skaidrojošu diskusiju ar raidījuma viesiem.

“Tiesību normu nezināšana neatbrīvo mūs no atbildības, un paļāvība uz veiksmi ne vienmēr attaisnojas. Ar šo raidījumu ciklu mūsu mērķis ir ne tikai atgādināt par pašu atbildību, bet arī aicināt cilvēkus meklēt atbildes uz nesaprotamiem jautājumiem, pārliecinošāk izmantot savas likumos noteiktās tiesības, neiekuļoties nepatikšanās savas nezināšanas dēļ,” atzīst raidījuma vadītāja un LV portāla direktore Zaida Kalniņa.

“Re:TV” ēterā kopumā būs skatāmi desmit raidījumi – trešdienās plkst. 21:25 (no 1 septembra, ar atkārtojumiem ceturtdienās plkst. 00.00 un piektdienās plkst. 12.00).

Bez informatīvi izglītojošas diskusijas, kas ir katra raidījuma pamatā, būs iespēja uzklausīt arī jomas speciālistu padomus, kā risināt problēmsituācijas, kuras iedzīvotāji iepriekš aprakstījuši LV portāla e-konsultāciju sadaļai iesūtītajos jautājumos.

Satversmes 90. pants nosaka: “Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības” - ziniet savas tiesības!

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI